Nova vest
Fudbal

Nedelja, 08.01.2017.

18:16

FA: Prošao Jokanov Fulam, Čelsi siguran

Fudbaleri Fulama, Čelsija i Midlsbroa plasirali su se u šesnaestinu finala FA kupa, dok su Liverpul i Plimut na stadionu Enfild igrali nerešeno bez golova.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

FA: Prošao Jokanov Fulam, Čelsi siguran
Getty images

Ekipa Slaviše Jokanovića, Fulam, u okršaju drugoligaša je u gostima s 2:1 pobedila Kardif.

Sve je rešeno u prvom poluvremenu. Domaćin je poveo, a Fulam preokrenuo.

Kardif je poveo već u osmom minutu pogotkom Entonija Pilkington, ali je samo šest minuta kasnije Stefan Johansen doneo izjednačenje Fulamu, da bi Rajan Sesenjon u 33. doveo goste do preokreta, što je na kraju bilo dovoljno za trijumf.

Midlsbro je na svom terenu s 3:0 pobedio Šefild vensdej, a golove za trijumf premijerligaša postigli su Grant Lidbiter u 58. minutu, Alvaro Negredo u 67. i Marten de Run u sudijskoj nadoknadi vremena.

Midlsbro je utakmicu završio s desetoricom igrača, pošto je Danijel Ajala u 59. minutu dobio direktan crveni karton.

Čelsi je na stadionu Stamford bridž u kombinovanom sastavu lako pobedio trećeligaša Piterboro sa 4:1.

Lider Premijer lige je poveo golom Pedra u 18. minutu, da bi Miši Batšuaji u 42. duplirao prednost. Početkom drugog poluvremena, odnosno u 52. minutu Vilijan je povisio na 3:0, da bi Piterboro u 70. preko Toma Nikolsa došao do jedinog gola na utakmici.

Konačan rezultat postavio je Pedro svojim drugim golom u 75. minutu.

Čelsi je od 67. minuta imao desetoricu igrača na terenu, pošto je kapiten Džon Teri dobio direktan crveni karton.

Liverpul je na svom stadionu pred oko 53.000 gledalaca dočekao Plimut, ali je četvrtoligaš odoleo i uspeo da izbori revanš na svom terenu.

Trener Jirgen Klop izveo je najmladji sastav Liverpula u istoriji kluba. Prosečna starost ekipe bila je 21 godinu i 296 dana, ali "crveni" nisu uspeli da na Enfildu pobede učesnika Lige dva, četvrtog ranga takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve