Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 02.01.2017.

21:27

Murinjo: Nije mi žao Vest Hema, i protiv nas greše

Menadžer Mančester Junajteda Žoze Murinjo istakao je posle pobede nad Vest Hemom da su sudije tokom sezone često znale da oštete i njegov tim.

Izvor: AK

Autor: AK

Murinjo: Nije mi žao Vest Hema, i protiv nas greše
Foto: Getty images

Junajted je slavio 2:0 u Londonu u meču koji su obeležile sudije pod vođstvom Majka Dina koji je prestrogo isključio Sofijanea Fegulija, te previdele ofsajd poziciju Zlatana Ibrahimovića kod drugog gola.

"Ne mogu da komentarišem crveni karton, bio sam previše daleko, moraću da pogledam snimak. Ja sam morao da se naučim u prvom delu sezone kako da pričam – zbog poništenog gola Ibrahimoviću, čistog penala protiv Kristal Palasa. Nije mi žao Vest Hema. Nisam video odluke sudija. Ako već pričamo o suđenju, mi smo šampioni pogrešnih odluka", rekao je Murinjo.

"Čekićari" su uprkos igraču manje imali dve sjajne šanse za vođstvo, ali je na golu Junajteda zablistao opet David de Hea.

"Razočaran sam zbog nekih grešaka i odluka na terenu, ali to je i do umora, ne postoje čuda. Sačuvali smo mrežu zbog sjajnog De Hee, on je bio ključan. Morali smo da se brzo krećemo s loptom i stvaramo prostor", rekao je Murinjo.

Gosti su meč rešili sredinom drugog poluvremena, a ključni trenutak dogodio se u 63. minutu kada je Markus Rašford probio po olevoj strani i sevirao gol Huanu Mati. Njih dvojica su u igru ušla u drugom poluvremenu.

"Mata i Rašford su ostali na klupi jer sam želeo drugačiji intenzitet. Doneli su nam ono što je bilo potrebno. Rašford je odlično spreman, vrlo je brz, doneo nam je širinu u igri, bilo je samo pitanje vremena kada ćemo postići gol. Rašford je vrlo zreo, ima Junajtedov DNK u svojoj krvi. Za njega je sjajno što će Ibrahimović biti tu i sledeće sezone", dodao je Portugalac.

Junajted se izjednačio na deobi pet pozicije sa Totenhemom, koji u sredu čeka lidera Čelsi, a u sledećem kolu "Đavole" čeka veliki derbi sa Liverpulom, na Old Trafordu.

"Osećam da možemo da dobijemo i sledeći meč. Ne jurimo rekorde, jurimo dobre igre i bodove. Znam da će Čelsi ili Totenhem izgubiti neke, kao Liverpul ili Mančester Siti u prošlim kolima. Dobro smo igrali, ali smo previše remizirali. Sada imamo 18 bodova iz šest utakmica, a to je ono što nam je bilo potrebno", zaključio je menadžer Junajteda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve