Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 02.01.2017.

20:12

Šest u nizu – Junajted kaznio promašaje Vest Hema

Fudbaleri Mančester Junajteda ostvarili su šestu uzastopnu pobedu u Premijer ligi, sedmi u svim takmičenjima.

Izvor: AK

Autor: AK

Šest u nizu – Junajted kaznio promašaje Vest Hema
Foto: Getty images

"Crveni đavoli" su u 20. kolu engeskog šampionata savladali Vest Hem sa 2:0 na Olimpijskom stadionu u Londonu.

Meč su obeležile brojne greške sudija, uglavnom na štetu "čekićara", te promašaji domaćih igrača na 0:0, a rešen je pogocima Huana Mate i Zlatana Ibrahimovića sredinom drugog poluvremena.

Prvu pomoć od sudija Junajted je dobio već u 15. minutu kada je glavni arbitar Majk Din preoštro isključio Sofianea Fegulija.

Vezista Vest Hema je uleteo klizeći u štopera Junajteda Fila Džonsa, koji je izveo sličan start, nije bilo namere da se povredi rival, ali je domaćin ostao sa igračem manje.

Uprkos tome tim Slavena Bilića je bio opasniji po gol od rivala, Manuel Lancini je dva puta stavio na muke Davida de Heu koji je sjajnim odbranama sprečio vođstvo Vest Hema.

U međuvremenu, Junajted je zapretio preko Valensije i Lindarga, ali je s druge strane odlično branio Daren Rendolf. Nakon što je pola sata pre kraja novu priliku za Vest Hem propustio Majkl Antonio, usledila je surova kazna.

Markus Rašford se poigrao sa desnom stranom odbrane domaćina, sa nekoliko driblinga stiže do kaznenog, a onda odigrava povratnu loptu do Mate koji je šalje u mrežu.

Desetak minuta kasnije Pogba dobro šutira sa distance, ali pored stative, da bi svega pet minuta potom Junajted stavio tačku na meč.

Ander Erera je poslao loptu u kazneni prostor, a Ibrahimović brzo reaguje i pogađa donji levi ugao za 2:0. Šveđanin je bio u ofsajdu, ali linijski sudija nije reagovao, pa je i on razbesneo domaćine.

Junajted se izjednačio na deobi pet pozicije sa Totenhemom, koji u sredu čeka lidera Čelsi, a u sledećem kolu "Đavole" čeka veliki derbi sa Liverpulom, na Old Trafordu.

Vest Hem je drugim porazom u nizu ostao na 13. poziciji, sa sedam bodova od zone ispadanja, a uoči gradskog derbija sa Kristal Palasom za 12 dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve