Nova vest
Fudbal

Nedelja, 01.01.2017.

10:00

Čvarkov za B92: Ništa lepršavo, ništa tika-taka...

Godinama unazad, zajedno sa Nikolom Škorićem (Dragan Jove Torbica) i Dejanom Ćirijakovićem (Boškić), uspeva da nas svakodnevno natera da se smejemo.

Izvor: B92

Autor:B92

Čvarkov za B92: Ništa lepršavo, ništa tika-taka...
YTSS

To nimalo nije lak posao, kritičara je i previše, vreme u kome živimo dosta je teško, ali ništa od toga ne predstavlja problem Dimitriju Banjcu da nas svojom maestralnom glumom natera da se zacenimo od smeha. Bilo kao glavni arhivator Đorđe Čvarkov u 'Državnom poslu', fiktivni ministar Marinko Magla ili prekaljeni fudbalski znalac i analitičar Milan Močibob.

Po struci je inženjer tehnologije, zarobljen u duhu sportskog novinara, veliki Vojvođanin, navijač Voše, ali i jednog posebnog kluba iz južnog Londona.

Razgovarali smo i o tome šta radi u slobodno vreme, kakav stil fudbala voli i poštuje, zašto smatra da je 2016. godina bila tužna i važna, a pored poruke za sve čitaoce portala B92.net, imao je i jednu ličnu želju koja se odnosi na fudbalsku reprezentaciju Srbije.

""Umrlo je toliko ljudi ove godine... Veliki broj poznatih, pevača, glumaca... Evo, princeza Lea (Keri Fišer) je pre nekoliko dana umrla... Čitava plejada. S druge strane, govoreći o fudbalu, Mislim da je ova godina što je za nama veoma značajna za evropski fudbal, možda i najznačajnija u poslednjih deset, petnaest godina. Pre svega jer je Lester osvojio titulu u najjačoj ligi sveta, klub koji je potpunu divlji. Ni najluđe prognoze nisu davale nikakve šanse da 'Lisice' dođu do trofeja, što je opet pokazalo da nije baš tako. Imali ste Island na Evropskom prvenstvu, koji je stigao do četvrtine finala. Zanimljivo, upravo sa 'long ball' varijantom, koju ja podržavam. Ništa lepršavo, ništa tika-taka, samo tvrda igra (smeh)".

Kompletan razgovor sa Dimitrijem Banjcem pročitajte našoj rubrici 'Intervjui'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve