Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.12.2016.

14:45

Prijović ide u Kinu: Dobio sam ponudu života

Još jedan napadač srpskog porekla napustio je Legiju i Evropu, Aleksandar Prijović karijeru će nastaviti u Kini.

Izvor: AK

Autor: AK

Prijović ide u Kinu: Dobio sam ponudu života
Foto: Getty images

Varšavski tim je nedavno pustio najboljeg strelca šampionata Nemanju Nikolića u MLS ligu, pojačao je Čikago Fajer našeg trenera Veljka Paunovića.

"Pomogao sam Legiji, Legija je pomogla meni, ali je sada kraj. Iskreno, već sam mislima u Kiini. Neću da krijem, dobio sam ponudu života. Takva se verovatno neće ponoviti. A moram misliti na budućnost i porodicu. Imao sam ponude iz četiri zemlje, ali ni jedna nije bila blizu kineskoj", rekao je 26-godišnji Švajcarac srpskog porekla.

Iako nije poznato ni u kojem klubu će nastaviti karijeru, Prijović je navodno dobio ponudu od tri miliona evra po sezoni. Prijović je u Legiju stigao iz turskog Boluspora 2015. godine, a na 82 utakmice postigao je 24 gola, osam ove sezone.

Kao tinejdžer je igrao za U17 i U19 selekcije Srbije, nakon čega je po dva puta nastupio za U20 i U21 timove Švajcarske, ali nije igrao ni za jednu reprezentaciju u seniorskoj konkurenciji.

Karijeru je počeo u italijanskoj Parmi 2006, a pre Turske igrao je još za engleski Derbi, švajcarski Sion i švedski Jurgorden, te na pozajmicama za Jeovil, Nortempton, Lozanu i Trumse.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve