Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.12.2016.

11:00

Maradona za B92.net: Mislim se – sve je namešteno

Dijego Armando Maradona govorio je u eksluzivnom intervjuu za B92.net o svim lošim stvarima koje prate moderni sport.

Izvor: B92

Autor:B92

Maradona za B92.net: Mislim se – sve je namešteno
Foto: Getty Images

U poslednje dve decenije, svedoci smo tektonskih promena u svetu fudbala, ali i u, nešto manjoj meri, ostalim sportovima. Ogromne količine novca ušle su u sve sfere i pore najvažnije sporedne stvari na svetu, zbog čega ne mali broj zaljubljenika drugačije gleda na samu igru.

Primera radi, pojedini igrači već posle nekoliko godina profesionalnog fudbala zarade daleko više nego upravo legendarni ’El Pibe’, za punu 21 godinu staža.

Sve to dovelo je do toga da fudbal pomalo izgubiti ’dušu’, a čini se i da smo na tom putu ostali bez onih najupečatljivijih i najautentičnijih heroja... Ikona jednog vremena – s kojima su se mnogi od nas poistovećivali.

"Mislim da društvo ima potrebu za idolima, a kako ih nema – stvaraju ih“, obrazložio je Maradona za B92.net.

Pogledajte prvu epizodu razgovora našeg Nemanje Đorđevića sa legendarnim Argentincem, a do kraja nedelje vas očekuje još tema - od Đokovića, Kusturice i Kastra, preko Zvezde i Marakane, do karijere, kuće, porodice i novca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve