Nova vest
Fudbal

Nedelja, 18.12.2016.

18:50

Sitiju derbi, Arsenal sve dalje od titule

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su Arsenal posle preokreta sa 2:1, u derbiju 17. kola Premijer lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Sitiju derbi, Arsenal sve dalje od titule
Getty images

Tim Pepa Gvardiole ostvario je izuzetno važnu pobedu posle dva vezana poraza, dok su gosti iz Londona pretrpeli drugi uzastopni poraz i sve su dalje od borbe za titulu.

Siti je sada drugi na tabeli sa 36 bodova, sedam manje od Čelsija, dok je Arsenal četvrti sa 34 boda i sada ima samo jedan više od Totenhema i samo četiri više od Junajteda.

Arsen Venger ponovo će biti u centru pažnje jer je već godinama poznato da njegova ekipa pada u decembru što je još jednom potvrđeno.

Gosti su na ’Itihadu’ sjajno otvorili derbi, pa su već posle pet minuta poveli. Aleksis je postao genijalno dodavanje za Volkota koji je potvrdio da igra u velikoj formi i smireno je pogodio za 1:0.

U nastavku prvog dela dve prilike imao je Siti, a Arsenal jednu. Promašili su Sterling i De Brujne na jednoj, a Volkot je u 36. minutu lako mogao da pogodi za 2:0.

Kazna je usledila već u drugom minutu nastavka. Silva je poslao loptu za Sanea koji je prihvatio i pogodio za 1:1, a gol je priznat iako se videlo na usporenom snimku da je Sane u ofsajdu.

Domaćin je preokret kompletirao 20 minuta pre kraja. Rahim Sterling okončao je odličan napad i udarcem u bliži ugao savladao je Čeha za 2:1.

Do kraja meča Arsenal nije imao snage da se vrati i Siti je ostvario vredan trijumf.

Isto tako važnu pobedu ostvario je i Totenhem koji je identičnim rezultatom savladao Burnli kod kuće. Gosti su poveli golom Barnsa u 21. minutu, ali je već u 27. izjednačio Dele Ali.

Konačan rezultat u 71. minutu postigao je Dani Rouz. Totenhem je peti sa 33 boda, a Burnli 16. sa 17.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve