Nova vest
Fudbal

Petak, 16.12.2016.

22:23

BL: Borusija sa desetoricom do boda u Hofenhajmu

Hofenhajm i dortmundska Borusija remizirali su na otvaranju 15. kola Bundeslige – 2:2 (2:1)

Izvor:

Autor:

BL: Borusija sa desetoricom do boda u Hofenhajmu
Getty Images

Domaćin je stigao do 27 boda i ostao je treći na tabeli, sa šest manje od vodećih Bajerna iz Minhena, odnosno Lajpciga, dok je BVB peti sa jednim manje.

Duel na Rejn-Nekar Areni doneo nam je četiri gola, veliki broj šansi za obe ekipe da stignu do tri boda, ali i prvi crveni karton za Marka Rojsa u dresu Borusije.

Domaćin je poveo posle samo 180 sekundi igre, levi bek Hubner je poslao sjajnu loptu u dubinu, a Uth bio brži od Vajdenfelera, obišao ga i lako pogodio praznu mrežu.

Nije prošlo previše vremena pre nego što je Dortmund izjednačio, pošto je već u 11. minutu Mario Gece pogodio na asistencije Dembelea.

Nastavilo se u istom ritmu, da bi Hubner devet minuta kasnije upisao drugu asistenciju – ovoga puta glavom posle kornera za Vagnera, koji iz peterca vara golmana gostiju.

BVB je pokušao do poluvremena ponovo da poravna rezultat, ali se činilo da će im taj posao i te kako biti težak kada je Marko Rojs u 41. minutu zaradio drugi žuti karton – prvi od kada nosi žuti dres, ali se može reći da ga je glavni arbitar i prestrogo isključio.

Ipak, gosti ipak dolaze do boda posle tri minuta igre u nastavku, kada je Dembele proigrao Pjera-Emerika Obamejanga, a najbolji strelac lige rutinski zatresao mrežu.

Osim isključenja Rojsa, dodatni problem za Tomasa Tuhela jeste i teža povreda mladog Dembelea, koji je u finišu susreta iznet na nosilima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve