Nova vest
Fudbal

Petak, 16.12.2016.

14:17

Balažic u suzama: Vraćam se da proslavimo titulu

Slovenački fudbaler Gregor Balažic teško je podneo odlazak iz Partizana, ne skrivajući suze u razgovoru sa novinarima.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Balažic u suzama: Vraćam se da proslavimo titulu
Foto: Screenshot

Bačažic je istakao da mu je boravak u Beogradu bio za nezaborav, te da bi voleo da se jednog dana vrati u Humsku.

Partizan je upriličio oproštaj Balažicu i dodelio mu plaketu i dres sa potpisima svih prvotimaca za doprinos u protekle dve godine.

"Jako teško mi je što odlazim, teško mi je da pričam o takvim stvarima. Tako je to u životu...", rasplakao se Balažic tek što je počeo razgovor pred kamerom Tanjuga.

Posle kratkog predaha snažni defanzivac nastavio je, iako i dalje nije sakrivao suze.

"Partizan je zdrava sredina, svi zaposleni su me sjajno prihvatili od prvog dana, od radnika, konobara do terena i saigrača. Boravak u Partizanu pamtiću po osvajanju titule, prve u karijeri, kao i zbog nezaboravne atmosfere u derbijima i pobeda, navijača koji su velika podrška gde god da smo igrali", rekao je Balažic.

Visoki Slovenac ne krije da bi voleo da do kraja karijere još jednom obuče dres Partizana.

"Što se ne bih vratio? Bilo je sjajno, dobro sam se osećao u Partizanu i Beogradu. Ko zna, možda će moj sin čak da zaigra", iskreno će Balažic.

Balažic navodi da do sada nije dobio ponude koje bi ga zadovoljile, rekavši da ga zanimaju evropski timovi.

"Želim da dođem u sličnu sredinu kao Partizan, dobar klub... U godinama sam kada razmišljam da ne idem u daleku zemlju, ne razmišljam ni o povratku u Sloveniju, to mi je možda poslednja mogućnost", rekao je Slovenac.

Prema njegovim rečima u Sloveniji će, mladjima koji ne poznaju pravo stanje u srpskom fudbalu, pričati sve najlepše o Partizanu.

"Mlađi iz Slovenije ne poznaju previse Partizan i Srbiju, za razliku od starijih i mog oca, koji zna o kakvom se klubu radi. Pričaću mladjima samo najlepše, kultu kluba i ambijentu na velikim utakmicama, predstaviću Partizan u svetlu u kakvom se pokazuje - pozitivnom", rekao je Balažic.

On je najavio dolazak u Beograd u maju jer smatra da će njegovi dosadašnji saigrači osvojiti titulu.

"Verujem da je to dostižno. Od povratka Marka Nikolića mi smo najbolja ekipa u ligi, ali sada zavisi i od januarskog prelaznog roka, nadam se da neće biti velikih promena. Dolazim u maju da proslavimo titulu", zaključio je emotivni Balažic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve