Nova vest
Fudbal

Petak, 16.12.2016.

10:45

Savićević: Zvezda? Nikada više Bari, ali može u LŠ

Dejan Savićević, član tima Crvene zvezde koji je pokorio Evropu i svet, izjavio je da ne veruje da će njegov nekadašnji klub ponoviti takav uspeh.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Savićević: Zvezda? Nikada više Bari, ali može u LŠ
Photo by Giuseppe Bellini/Getty Images

Bivši fudbalski reprezentativac Jugoslavije siguran je ipak da će jednog dana izboriti plasman u Ligu šampiona.

"Teško je timovima iz našeg dela Evrope da budu konkurentni velikanima, posebno finansijski. Zvezda je veliki klub, sa bogatom istorijom i nadam se da će se vratiti na stare staze uspeha u evropskim takmičenjima. Nažalost, zbog velike razlike u finansijama mislim da neće moći da dostigne visine kao što je to uradila. Ipak, verujem da može da se kvalifikuje u grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evrope", rekao je Savićević za Omnisport.

Sadašnji predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore dodaje da mu je period u Crvenoj zvezdi bio najbolji tokom igračke karijere, kao i da se uvek rado priseti pobede nad Marseljom posle penala u finalu Kupa šampiona u Bariju.

"Imali smo odličan tim pun sjajnih fudbalera, stadion je uvek bio krcat i imali smo veliku podršku armije navijača. Osvojio sam sve što sam mogao sa Zvezdom - Kup šampiona, Interkontinentalni kup, titulu prvaka Jugoslavije i nacionalni kup. Napredovao sam kao igrač u Beogradu i postao poznat u svetu fudbalu. Uvek se sa osmehom prisetim tog perioda", zaključio je popularni Genije.

Savićević je za Crvenu zvezdu igrao dva puta, ukupno tri i po godine, a nastupao je još za podgoričku Budućnost, Milan i bečki Rapid.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve