Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.12.2016.

16:00

Omladinac Partizana doneo Zvezdi tri boda!

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su ekipu Radnika u Surdulici u poslednjem meču jesenjeg dela šampionata – 2:1 (1:1).

Izvor: SM

Autor: SM

Omladinac Partizana doneo Zvezdi tri boda!
StarSport

Crveno-beli su do vođstva stigli u 87. minutu autogolom Zlatanovića koji je nespretno reagovao pred golom Čančarevića.

U uvodnim minutima utakmice u Surdulici nije bilo mnogo uzbuđenja, a Radnik je stigao do prednosti u 10. minutu posle loše intervencije defanzivca crveno-belih Miloša Stojanovića.

Odbrana Radnika je ispucala loptu sa svoje polovine, Stojanović je glavom pokušao da je vrati do Nemanje Supića, ali je to loše učinio, što je iskoristio Stefan Nikolić i lako savladao golmana Zvezde u situaciji "jedan na jedan".

Ekipa Radnika je tokom celog meča bila dostojan protivnik, a kao i crveno-beli ređala šanse pred golom Supića, koji je u par navrata odlično reagovao i sačuvao gol gostujuće ekipe. Zvezda je posle primljenog gola polako počela da preuzima inicijativu, a do izjednačenja je stigla u 25. minutu.

Posle prodora Srđana Plavšića sa desnog boka u šesnaestercu ga je oborio kapiten Radnika Miloš Milovanović, a arbitar Danilo Grujić je dosudio jedanaesterac. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Andjelković.

Na drugoj strani, tim Miodraga Božovća u nastavku bio je opasniji, imali su nekoliko čistih situacija pred golom Čančarevića, dva puta je Plavšić je mašio zicere, a nespretan je bio i Gelor Kanga. Crveno-beli su u nastavku prvog dela igre sve više pritiskali Radnik, a u finišu su propustili dve dobre prilike preko Damijana Le Taleka i Petra Orlandića.

Ekipa Miodraga Božovića je u drugom poluvremenu bila znatno bolji rival, imala je nekoliko dobrih prilika da dodje do preokreta. Najbolju šansu za Zvezdu propustio je Plavšić u 59. minutu kada je pogodio stativu, a potom iz odbitka šutirao pored gola.

Zvezda je u finišu utakmice ipak uspela da dođe do drugog gola i to uz mnogo sreće. Kombinovali su Anđelković i Plavšić na levoj strani, a posle centaršuta strelca prvog gola lopta je završila na drugoj stativi, gde je bivši omladinac Teleoptika, koji je ponikao u Partizanu Igor Zlatanović u žeji da je ispuca loše zahvatio i savladao svog golmana.

Zvezda je jesenji deo šampionata završila na prvom mestu sa 54 boda, devet više od Patizana koji sutra igra protiv Spartaka, dok je Radnik 13. sa 20.Tok meča

U trećem minutu utakmice u kaznenom prostoru domaće ekipe našli su se Miloš Milovanović i Slavoljub Srnić, iako je igrač Zvezde tražio penal, sudija nije dosudio i meč je nastavljen.

U desetom minutu meča Stefan Nikolić primio je dugu loptu, nije se dobro snašla odbrana gostujuće ekipe što je znao da kazni Nikolić za vođstvo Radnika –1:0.

Odmah je Zvezda imal priliku za izjednačenje, Kanga je odlično proigrao Srnića, a on nesebično dodao do napadača crveno-belih Petra Orlandića, ali je Čančarević uspeo da odbrani njegov šut.

Prvi žuti karton dobija Slagvoljub Srnić u 13. minutu meča, posle duela sa igračem Radnika Milinkovića. Samo četiri minuta kasnije još jedan igrač Zvezde dobija žuti karton, ovoga puta sudija kažnjava Petra Orlandića ,koji je oštro startovao nad fudbalerom domaće ekipe.

Posle 20 minuta utakmice igra se ubrzala, pa su se stvarale šanse i na jednoj i na drugoj strani, a na semaforu je i dalje stajao isti rezultat.

U 24. minutu, Nikola Radović je startovao nad Plavšićem koji pada u šesnaestercu, a sa bele tačke bio je precizan Dušan Anđeljković, koji postiže gol za izjednačenje –1:1

Trener domaće ekipe Milorad Kosanović protestvovao je zbog dosuđenog penala, pa je zbog žustrog prigovara morao da napusti klupu Radnika u 26. minutu.

Dobru priliku za vođstvo imao je Le Talek u 34. minutu, odlično je šutirao, ali je ta lopta završila pored stative. Potom se i Orlandić našao u sjajnoj prilici, ali je njegov šut izblokirao SlobodanVuković.

U poslednjim minutima prvog poluvremena, ekipa Miodraga Božovića, bila je sve opasnija, ali su fudbaleri iz Surdulice odolevali napadima gostujuće ekipe i posle prvih 45 minuta rezultat je 1:1 u Surdulici.

I u drugom poluvremenu treneri su izveli tim sa istim sastavom kao i na početku meča. Navijači Zvezde ubacili su na teren baklje, pa je sudija Danilo Grujić morao dva puta da prekida utakmicu.

U 51. minutu Grujić nije dosudio penal za domaći tim posle kontakta u šesnaestercu Niklića i Plavšića, pa je zbog protestvovanja Pejčić zaradio drugi žuti karton.

Domaćini traže penal u 51. minutu, pošto je Merdović pao posle duela sa Petkovićem. Čini se da je bilo kontakta, ali je Danilo Grujić procenio da nema materijala za najstrožu kaznu.

Petar Orlandić se našao u prilici za vođstvo, ali je nije najbolje zahvatio i propustio veliku šansu za vođstvo crveno-belih. U naredna dva napada gostujuće ekipe, Plavšić je dva puta mogao da dođe do gola, stvorila se gužva u šesnaestercu golmana domaće ekipe, ali je omaleni fudbaler Zvezde oba puta bio neprecizan.

Međutim, već u narednom napadu Radnik je bio opasan pred golom Supića, Vuković je bio 'jedan na jedan' sa Supiće, da bi iz ovog duel bolji bio golman ekipe Miodraga Božovića.

Prvu izmenu u ekipi Radnika, na terenu je 18- godišnjeg Igora Zlatanović umesto Igora Mišana. I u nastavku meča ređale su se šanse pred golom Čančarevića, Gelor Kanga je dugo vukao loptu, apotom i pronašao Plavšića na levoj strani, usledio je oštar centaršut u kazneni prostor Radnika, gde se upravo Kanga našao u šansi, ali je loše reagovao.

Prvu izmenu Miodrag Božović napravio je u 74. minutu Predrag Sikimić je zamenio Petra Orlandića, koji se posle prvog kontakta našao u prilici, ali je njegov šut završio iznad gola.

U 78. minutu Stanković je odlično centrirao sa desne strane, Nikolić šutirao glavom, ali je oprezan bio Supić, koji je sprečio vođstvo Radnika. Samo deset minuta pre kraja utakmice, opet se stvorila gužva pred golom golmana Zvezde. Treći udarac iz ugla u nizu, Đorić je izveo dobar centaršut, ali je Sikimić izbacio loptu iz šesnaesterca.

Božović je bio prinuđen da napravi i treću izmenu, Stojanović se žalio na povredu, pa je na teren izašao mladi Uroš Račić.

Crvena zvezda vodi 2:1 od 87. minuta autogolom Plavšić je sjajno petom proigrao Anđelkovića, on dobro centrirao, a u kaznenom prostoru Čančarević loše procenio let lopte, zatim i bivši igrač Teleoptika, koji je ponikao u Partizanu, Igor Zlatanović nespretno reagovao.

Sjajna akcija Zvezdinih igrača u 94. minutu, ali je defanzivac Radnika bio brži od Sikimića i sprečio ga da postigne pogodak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

357 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve