Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.12.2016.

17:28

CR: Da igram s Mesijem osvojio bih više od njega

Kristijano Ronaldo smatra da bi osvojio više titula za najboljeg igrača sveta od Lionela Mesija da igraju u istoj ekipi.

Izvor: B92

Autor:B92

CR: Da igram s Mesijem osvojio bih više od njega
Foto: Getty images

Realov Portugalac je u ponedeljak četvrti put proglašen za igrača godine, ima jedno priznanje manje od Argentinca iz Barselone.

"Bilo bi zanimljivo videti nas u istom timu. Mislim da bi najbolji igrači trebalo da igraju zajedno. A da smo u istom timu, mislim da bih osvojio više od njega, ali on ne bi bio daleko. Svi znaju da je Mesi fantastičan igrač", rekao je Ronaldo.

S obzirom da ih sada deli samo jedna titula najboljeg, borba za nju u 2017. mogla bi da bude spektakularna.

"Potrudiću se da je osvojim. Biće velika borba, kao i uvek, ali moj prvi cilj je da osvojim Svetsko klupsko prvenstvo. Posle toga La liga. To je titula koju Real najviše želi. Naravno, ako bude moguće, opet Ligu šampiona i Kup kralja. Kao i uvek, želim da osvojimo sve", istakao je Portugalac.

"Sezona nije sprint, nego maraton"

Ronaldo će u februaru napuniti 32 godine, pa polako sprema svoje telo za finiš karijere. Pre svega planira da igra manje utakmica nego inače, jer je u poslednjih šest sezona igrao na najmanje 30 u prvenstvu.

"To je normalna stvar, ne samo za mene. S godinama, ljudi nešto gube, a nešto dobijaju. Uvek se trudim da fizički budem maksimalno spreman. Ne samo u tekućoj, već i za sledeću sezonu. Na primer, da redukujem broj utakmica, ne moram da igram baš sve. Moram biti pametan, trenirati dobro, imati konkretan program na pripremama, moram više razmišljati o kraju sezone nego o početku. To nije sprint nego maraton. Moraš prihvatiti realnost, imam 31 godinu, nije lako, oporavak posle utakmica nije isti kao pre, malo je sporiji, posebno kad igramo na tri dana. Nemoguće je uvek biti najbolji čak i kada si mlađi. Ako budem pazio na sebe, mislim da mogu imati veoma dugu karijeru", rekao je Ronaldo koji planira da igra bar do 40.

"Nije mi cilj "Zlatna lopta", nego da igram fudbal"

Portugalac je ove sezone postigao 12 golova na 17 utakmica u svim takmičenjima, a spreman je da promeni poziciju u timu ukoliko više ne bude dovoljno koristan na terenu u trenutnoj ulozi.

"Zašto da ne. To je ideja o kojoj bi trebalo da razmislim. Spreman sam da prihvatim promenu. To nije problem. Nije mi cilj samo osvajanje "Zlatne lopte". Glavna stvar je da igram fudbam, treniran, na kiši, hladnoći. Kada više ne budem imao želju da igram i treniram onda ću prestati. U životu sve ima početak i kraj. Još više u fudbalu. Znam da će doći vreme kada više neću postizati 50 golova po sezoni, biti domnantan, osvajati "Zlatne lopte". To je normalan proces. Za godinu, dve ne znam da li ću opet biti nominovan. Nadam se da hoću", rekao je Ronaldo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve