Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.12.2016.

09:08

Učesnicima "Balkanske lige" po 800.000 evra

Svaka od ekipa koja bude učestvovala u takozvanoj "Balkanskoj ligi" dobiće po 800.000 evra, prenose "Večernje novosti".

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Učesnicima
Foto: Thinkstock

Priča o regionalnoj ligi aktuelizovana je projektom koji uključuje takmičenje u mlađim kategorijama i ženskoj konkurenciji, a potvrda o seniorskoj stigla je pre nekoliko dana.

Tada je direktor makedonske fudbalske lige Vasko Dojinovski potvrdio da će "Balkanska liga" startovati 2018. godine.

Prema tom modelu liga bi počela u jesen 2018. godine nakon što se u kvalifikacijama za evropska takmičenja vidi koje će ekipa igrati grupnu fazu. Svi klubovi iz regiona koji ne prođu u grupu Lige Evrope ili Lige šampiona bi automatski bili prebačeni u grupnu fazu regionalnog takmičenja – šest grupa po četiri tima.

"Novosti" saznaju da će celo takmičenje biti pod patronatom UEFA koja je obezbedila i bogate "ulaznice" za svakog učesnika u visini od 800.000 evra po sezoni. Dakle, evropska kuća fudbala je odvojila budžet od 19,2 miliona evra za jesen 2018. godine, a svaki klub će biti dodatno nagrađen prema plasmanu, a od ljudi koji rade u menadžmentima ovih timova zavisiće koliko će dodatno moći da zarade od reklama i TV prava, ulaznica jer se očekuju znatno veće posete.

Iz UEFA nema ni potvrde ni demantija ideje o pokretanju regionalne lige na jesen 2018. godine, a zanimljivo je da se apsolutno nijedan balkanski fudbalski nacionalni savez ne oglašava o celoj stvari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve