Nova vest
Fudbal

Nedelja, 11.12.2016.

23:57

FK Borac proslavio devet decenija postojanja

Fudbalski klub Borac je proslavio 90 godina postojanja, a ovaj čačanski prvoligaš jesenji deo prvenstva Srbije završava na dnu tabele.

Izvor: B92

Autor:B92

FK Borac proslavio devet decenija postojanja

Ipak, mnogi veruju i nadaju se da će u prolećnom delu ekipa nizati pobede.

Borac je tokom devet decenija postojanja iznedrio brojne uspešne reprezentativce, ali i trenere. Predrag Kulašević Gagilo i Dušan Radonjić Chuka i danas se prisećaju brojnih dogodovština iz vremena kada su kao mladići trčali po fudbalskom terenu kraj Morave.

"Publika je bila na topolama koje su oko stadiona. To je bilo puno, kao i na stadionu. A ljudi ne samo što su sedeli na tribinama, već su bili i do same bele linije terena", kaže Kulašević.

Novim generacijama poručuju.

"Za uspeh je potreban sklop svih igrača, da svi žive jednim plućima i da svi žele jednu istu stvar, a u to je uspeh, da budu prvi i idu dalje", kaže Radonjić.

Predstavnici Fudbalskog saveza Srbije, Grada Čačka i Fudbalskog kluba Borac svečano su otvorili teren sa veštačkom travom, kao i novu sportsko poslovnu zgradu.

"Imao sam tu sreću da ovde odrastem i da više od 13 godina provedem na Borčevom stadionu i znam koliko svima nama ovo znači", rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Generalni sekretar FS S Jovan Ssurbatović rekao je da je Čačak rasadnik talenata da je podario mnogo fudbalskih zvezda i danas postoji dosta reprezentativaca sa ovog područja.

"Da bi to tako bilo i buduće i da bi intenzivirali razvoj fudbala neophodo je uložiti u infrastrukturu", rekao je Šurbatović.

Svečanoj akademiji prisustvovale su mnoge generacije kluba koji je kroz decenije časnog i dostojanstvenog bitisanja ostavio veliki trag u srpskom fudbalu.

U Domu kulture otvorena je izložba fotografija koje su kroz vreme ispisale bogatu istoriju Fudbalskog kluba Borac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve