Nova vest
Fudbal

Nedelja, 11.12.2016.

16:30

Het-trik Đurđevića, Partizan nastavio seriju

Fudbaleri Partizana pobedili su Čukarički na Banovom Brdu sa 3:1 u jednom od derbija 20. kola Superlige Srbije.

Izvor: SM

Autor: SM

Het-trik Đurđevića, Partizan nastavio seriju
StarSport

Heroj pobede crno-belih je Uroš Đurđević koji je postigao het-trik. Bivši napadač Palerma je posle 10 i po sekundi postigao najbrži gol u istoriji Superlige, a potom je u nastavku rešio meč sa još dva gola.

Ekipa Marka Nikolića je tako nastavila veliki niz dobrih rezultata. Partizan nije poražen u poslednjih 14 mečeva u Superligi, a samo je dva puta odigrao nerešeno.

Na poluvremenu je bilo nerešeno pošto je Čukarički izjednačio golom Ožegovića sa penala u 35. minutu.

U 50. minutu Đurđević je lobovao golmana domaćih posle asistencije Božinova, a u 62. minutu postigao je spektakularan gol kada je pogodio sa preko 20 metara rašlje gola Čukaričkog.

Partizan se posle ove pobede i poraza Vojvodine osamostalio na drugom mestu sa 45 bodova, šest manje od šampiona Crvene zvezde. Čukarički je ostao na 20 bodova na 12. mestu na tabeli

Tekstualni prenos meča:

Tek što su krenuli sa centra crno-beli su postigli pogodak. Mladi reprezentativac Uroš Đurđević u 11 sekundi postiže najbrži gol u istoriji Superlige. Vulićević je poslao loptu po desnoj strani, a Đurđević iskoristio dobru šansu i lako savladao golmana Nikole Petrića.

Prvu šansu za Čukarički nije iskoristio Ognjen Ožegović, koji je oduzeo loptu Vulićeviću, potom i šutirao u desni ugao Filipa Klljajića, ali je golman crno-belih sjajno odradio svoj deo posla.

U nastavku meča, igra je uglavnom bila skoncentrisana na sredini terena, a još jednu priliku imao je strelac prvog pogotka, ali to nije bio precizan udarac. Odmah, u sledećem napadu i 'brđani' su mogli do izjednačenje, Aleksandar Jevtić bio je u dobroj prilici ali je šutirao pravo u golmana gostiju.

Domaća ekipa nastavila je da preti ka golu Partizana, pokušavao je i Ožegović, Pjasentin i Jevtović, ali nisu to bili ozbiljniji udarci, pa je i posle 20 minuta na semaforu pisao isti rezultat.

Ponovo je Živković poslao odličnu loptu, ali Bojan Ostojić reaguje ispred Ožegovića na pet metara. Na drugoj strani, Marko Jevtović je šutirao sa 25 metara, ali je dobro reagovao Petrić.

U 27. minutu Nemanja Miletić prodire po levoj strani i dodaje loptu Leonardu, ali je njegov šut izblokiran.

Čukarički je u 35. minutu imao veliku šansu da izjednači. Ožegović je posle duela sa Miletićem pao u kaznenom prostoru, Milorad Mažić je pokazao na penal, a odgovornost je preuzeo upravo bivšui napadač Zvezde i Vojvodine i prevario je Kljajića za 1:1.

Do kraja prvog dela Partizan je pokušao da dođe do nove prednosti. Uglavnom je pretio Leonardo koji je imao nekoliko pokušaja, ali je ostalo 1:1 posle 45 minuta.

Veliku priliku na drugoj strani imao je Ožegović pet minuta kasnije. Dobio je odličnu loptu sa leve strane, uklizao je na petercu i poslao loptu ka golu, ali je golman PArtizana bio na mestu.

Partizan je odmah na startu drugog dela izvršio veliki pritisak, a do novog vođstva stigao je u 50. minutu. Valerij Božinov poslao je sjajnu loptu ka Đurđeviću koji je primetio da je golman domaćina istrčao i iz prve ga je lagano prebacio.

Meč je praktično odlučen u 62. minutu. Đurđević je došao do het.trika na spektakularan način. Uzeo je loptu na 40-ak metara od gola, povukao je par koraka, a onda fantastičnim udarcem pogodio rašlje gola domaćih za 3:1.

Videlo se i u nastavku meča da je treći gol Đurđevića bio odlučujući. Sa mnogo manje motiva igrao je domaćin u nastavku. Partizan je bez problema čuvao dva gola prednosti i do kraja je uspeo da sačuva sasvim zaslužena tri boda.

U poslednjem minutu Đorđe Jovanović je imao neverovatan promašaj pred golom Čukaričkog posle šuta Ostojića i odbijene lopte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve