Nova vest
Fudbal

Subota, 10.12.2016.

23:39

Gvardiola o odluci Infantina: Ubićemo igrače!

Prvi čovek FIFA Đani Infantino nedavno je objavio da će SP proširiti na 48 reprezentacija, a menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola ne slaže se sa tom odlukom.

Izvor: SM

Autor: SM

Gvardiola o odluci Infantina: Ubićemo igrače!
Getty Images

Španski stručnjak smatra da ovakav sistem ne donosi ništa dobro igračima, kao ni klubovima.

"Ubijamo igrače!Tražimo kvalitet, a zaboravljamo da igrači moraju da odmaraju. Pod jako velikim su pritiskom. Sve više i više je utakmica, a ovde u Engleskoj je intenzitet veoma jak“, rekao je Gvardiola.

On dodaje da fudbaleri moraju da imaju odmor, a ovakvim rasporedom to će im biti uskraćeno.

"Mi ćemo naravno da prihvatimo odluku FIFA, ali nismo srećni što se sve više fokusira na kvantitetu, a ne kvalitetu. Moramo da mislimo na igrače jer oni moraju da imaju pauze, a malo i da uživaju. Ovako će po završetku sezone da imaju samo nedelju dana za odmor i odmah im sledi Svetsko prvenstvo. Posle toga, možda će da imaju tri nedelje odmora i odmah kreće polusezona. Putuje se u Kinu, SAD, Australiju. Igrate protiv ekipa kao što su Milan, Juventus, Real Madrid i takve utakmice morate da pobeđujete jer veliki broj navijača od vas to zahteva iako to nisu takmičarske utakmice", objasnio je Katalonac pa nastavio:

"Nema dovoljno vremena za kvalitetne pripreme jer kada se vratite onda već kreće novih 11 meseci pa Evropsko prvenstvo. Radi se tako iz godine u godinu i uopšte ne razmišljamo o igračima. Klubovi zato moraju da imaju jaku ekipu sa jako puno igrača plus naravno i ogromne svote novca koje treba potrošiti. Po utakmici imamo samo tri zamene. Zašto nisu četiri, pet, ili šest? Igrači bi bili uključeniji, treneri bi mogl dai koriste različite taktike. Bilo bi manje povreda, više otvorenih i neizvesnih utakmica. Ma, sve bi bilo bolje. Ipak, FIFA ima drugačija mišljenja. Mislim da bi trebalo da zaštitimo igrače, a mi to ne radimo. Tražimo previše od njih to je moje mišljenje", zaključio je Gvardiola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve