Nova vest
Fudbal

Petak, 09.12.2016.

21:20

Utakmice Lige šampiona u dva termina

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je da će od 2018. godine utakmice Lige šampiona igrati u terminima od 19.00 i 21.00.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Utakmice Lige šampiona u dva termina
Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images

U saopštenju se navodi da će se dve utakmice igrati od 19.00, a šest od 21.00, što će, kako ocenjuje UEFA, ljubiteljima fudbala omogućiti da gledaju više mečeva.

Izvršni odbor na sednici u Nionu usvojio je ovu odluku, što znači da će se još samo naredne sezone utakmice Liga šampiona igrati od 20.45.

Saopšteno je da će četiri lige sa najvećim koeficijentom uspešnosti – španska, engleska, nemačka i italijanska – od 2018. godine imati po četiri garantovana mesta u Ligi šampiona.

Od 2018. godine samo dve ekipe koje nisu šampioni svojih država će uzeti učešće u grupnoj fazi Lige šampiona.

Šampioni država koji su izgubili u ranoj fazi kvalifikacija za Ligu šampiona imaće drugu šansu, tako što će direktno biti preusmereni u kvalifikacije za Ligu Evropa.

UEFA je takođe saopštila da će nagradni fond Lige Evropa biti povećan za 50 miliona evra, tako što će novac biti preusmeren iz Lige šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve