Nova vest
Fudbal

Petak, 09.12.2016.

11:29

Baloteli: Nikad se ne bih vratio u Inter, Liverpul

Centarfor Nice Mario Baloteli rekao je da nije nemoguće da u bliskoj budućnosti osvoji Zlatnu loptu za najboljeg igrača sveta, ako ga zaobiđu povrede.

Izvor:

Autor:

Baloteli: Nikad se ne bih vratio u Inter, Liverpul
Getty Images

Baloteli se u četvrtak, posle problema sa povredom lista, vratio na teren u pobedi Nice protiv Krasnodara od 2:1 u Ligi Evrope.

Bivši fudbaler Intera, Milana, Mančester Sitija i Liverpula je poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka prešao u Nicu i dobro je počeo sezonu, sa šest golova u šest prvenstvenih utakmica.

Posle 16 kola Nica je prva na tabeli sa tri boda više od Monaka i četiri od aktuelnog šampiona Pari Sen Žermena.

Napadač Real Madrida Kristijano Ronaldo je najveći favorit za osvajanje Zlatne lopte, ispred Lionela Mesija iz Barselone, a Baloteli se nada da će i on jednog dana osvojiti to priznanje.

"Ronaldo i Mesi su u ovom trenutku najbolji i niko ih ne voli. Neverovatno. Ali, ako budem imao dobru godinu, bez povreda i potpuno koncentrisan, mislim da nije nemoguće da osvojim Zlatnu loptu. Ako jednog dana osvojim priznanje, mislim da će Ronaldo i Mesi i dalje biti najbolji, pošto su Zlatnu loptu osvajali četiri ili pet puta", rekao je Baloteli, preneo je Skaj.

On je dodao da se neće vraćati u neki od bivših klubova, posebno Inter i Liverpul.

"Oduvek sam bio navijač Milana, čak i kada sam igrao za Inter. Nikad ne reci nikad, ali Inter je veoma komplikovan. Ako budem morao da se vraćam u Italiju, to će biti Milan. Ako se budem vraćao u Englesku, to sigurno neće biti u Liverpul, pošto sam tamo bio vrlo loš. Ekipa je dobra, navijači su sjajni, ali nikada se ne bih vratio u Liverpul", naveo je on.

"Prvo na koga pomislim u Engleskoj je Mančester Siti, a drugi tim koji sam uvek voleo je Arsenal. To ne znači da ću igrati tamo, već da ih samo volim", dodao je italijanski napadač.

On je imao dobru sezonu u Francuskoj sve do povrede lista u novembru, zbog koje je pauzirao tri nedelje, ali će biti spreman za derbi protiv Pari Sen Žermena u nedelju uveče na Parku prinčeva.

"Postižem golove zato što igram. Prošle sezone nisam igrao mnogo, pa zato i nisam postizao golove. Bio sam i dugo povredjen. Kada se dobro osećam onda igram i postižem golove. Imao sam povrede u prošlosti koje nisu bile veliki problem, već je bio problem što su dolazile", rekao je Baloteli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve