Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 08.12.2016.

20:00

Teves: Možda odem u Kinu, a možda u penziju

Fudbaler Karlos Teves izjavio je da još uvek nije razmislio o ponudi kineskog kluba Šangaj SIGP i otkrio da postoji mogućnost da se u januaru i penzioniše.

Izvor: SM

Autor: SM

Teves: Možda odem u Kinu, a možda u penziju
Getty Images

Napadač Boke Juniors mogao bi da postane najplaćeniji fudbaler na svetu ako prihvati ponudu kineskog kluba u zimskom prelaznom roku, koji nudi 40 miliona evra po sezoni.

"U ovom trenutku mislim samo na Superklasiko. Imam previše stvari s kojima moram da se bavim da bih razmišljao o ponudi iz Kine. Prvo je tu River, onda Kolon, a onda ženidba," rekao je 32-godišnji fudbaler.

Teves se prošle godine vratio u Argentinu i od tada je odbio ponude pojedinih klubova kineske Super lige. Mediji su spekulisali da je Argentinac prošle godine odbio ponudu kluba Šangaj SIPG od 24 miliona evra po sezoni.

"Godinu završavam jako umoran, na odmoru ću da razmislim o tome. Hladne glave ću da izaberem ono što je najbolje za mene, moju porodicu i Boku. Ne samo da bih mogao da odem iz Boke, nego bih mogao i u penziju“, zakljućio je bivši fudbaler Juventusa.

Ako na kraju prihvati ponudu iz Kine, on bi u Šangaj Šensu igrao zajedno sa Dembom Ba i Obafemijem Martinsom koji od ove godine nose dres kineskog kluba.

Teves je karijeru počeo u Boki 2001. godine, a tri godine kasnije prešao je u Korintijans. On je 2006. godine potpisao za Vest Hem, a zatim je igrao za Mančester junajted i Mančester siti sa kojima je osvojio šampionske titule u Engleskoj. Teves je 2013. godine prešao u Juventus, sa kojim je bio dvostruki prvak Italije i finalista Lige šampiona.

Prošle godine vratio se u Argentinu i od tada je osvojio titulu i Kup sa Bokom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve