Nova vest
Fudbal

Nedelja, 04.12.2016.

12:45

Minimalac Zvezde na debiju na "krovu"

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Voždovac 1:0 (0:0), u Zaplanjskoj u 19. kolu Superlige Srbije.

Izvor: AK

Autor: AK

Minimalac Zvezde na debiju na
Foto: StarSport

Minimalac crveno-belima na debiju na terenu na Tržnom centru Stadion doneo je bek Dušan Anđelković iz slobodnog udarca u 55. minutu.

Voždovac je u prvih 45 minuta odlično parirao Zvezde, čak bio i opasniji, ali je Stefan Dražić propustio dva zicera ispred Filipa Manojlovića.

Domaći će verovatno da se žale i što im sudija Milan Ilić nije dosudio penal posle igranja Anđelkovića rukom posle centaršuta Asanija u 15. minutu.

Nakon sjajnog ritma u prvih 20 minuta usledio je pad tempa u nastavku poluvremena, bez konkretnih dešavanja pred oko 1.500 navijača, da bi Zvezda do vođstva stigla u desetom minutu nastavka.

Nakon sjajnog gola Anđelkovića sa oko 20 metara, Zvezda je u potpunosti zatvorila igru i prilaze svom golu, nije bila preterano opasna ispred gola domaćina, ali ni golman Manojlović nije imao posla s druge strane.

Tek u samoj završnici Voždovac je pokušao da izbegne poraz, ali je Manojlović odlično ragovao posle šuta Srećkovića sa ivice kaznenog prostora.

Zvezda je pobedila osmi put u poslednjih deset kola, četvrti put u nizu je savladala Voždovac, pa posle 19 kola ima 48 bodova.

Od 13 časova odigrane su još četiri utakmice, Spartak je posle 0:2 slavio 4:2 u Novom Pazaru, a dva gola zaostatka do remija u Nišu 3:3 nadoknadio je Borac.

Vojvodina od 17 časova dočekuje Napredak, a u poslednjem meču dana od 18h u Humskoj se sastaju Partizan i Javor. Kolo će u ponedeljak zatvoriti Mladost i Metalac.

Tok meča:

Pritisak Zvezde od starta na gol Voždovca, ali osim dva izblokirana šuta sa 15-20 metara udaljenosti nije bilo konkretne opasnosti po gol Popovića u prvih pet minuta.

Ali, fudbalere Zvezde je i na ovom meču mučio isti problem kao pre nekoliko dana protiv Mladosti, kontranapadi rivala. U devetom minutu Voždovac je imao savršenu priliku za gol, Dražić je posle dodavanja u prostor sa svoje polovine terena izašao sam na Manojlovića, ali nije znao da iskoristi ovu priliku.

Dobru priliku imala je i Zvezda u 13. minutu, Sikimić je dobio solidan pas iza leđa odbrane Voždovca, ali dok ju je umirio stigli su da se postave rivali između njega i gol. Okrenut leđima odigrao je na drugu stranu kaznenog do Ristića, on šutira snažno, ali neprecizno, to je zamalo postala asistencija, ali kasni uklizavanje Ruiza na desnoj stativi.

U sledećem napadu Voždovac je možda oštećen za penal. Posle centaršuta Asanija sa desne strane, pogodila je lopta u ruku Dušana Anđelkovića u kaznenom prostoru Zvezde, nije bilo namere ali je sprečio put ka kaznenom, a sudija MIlan Ilić je samo odmahnuo.

Nastavljena je borba u dobrom ritmu, Voždovac je delovao za nijansu opasnije u narednih desetak minuta, imali su domaći još jednu dobru polukontru po levoj strani, ali je Dražić slabo reagovao prilikom prijema u kaznenom prostoru.

U drugom delu prvog poluvremena je ritam igre donekle opao, pa nije bilo uzbuđenja ispred golova. Tako je ostalo i do isteka 45 minuta, pred oko 1.500 navijača, uglavnom Zvezde.

Zvezda je zaigrala agresivnije na stardu drugih 45 minuta, Božović je na poluvremenu umesto Ristića uveo Srnića, a prvu pretnju po gol domaćina pretvorila je u prednost.

Poletanović je fauliran na dvadesetak metara od gola nakon ukradene lopte, a fantastičan gol udarcem preko živog zida postigao je Dušan Anđelković, drugi u nizu ove sedmice – 0:1.

Crveno-beli su u potpunosti kontrolisali ritam meča u nastavku, Voždovac je ličio na potpuno drugačiji tim, nije bilo agresivnosti niti kontranapada, pa ni opasnosti po Manojlovića.

S druge strane, gosti su strpljivo kombinovali i čekali grešku u odbrani rivala kojom bi stavili tačku na meč, ali u narednih 20 minuta od vođstva nije bilo novih prilika da se opet ugrozi Popović.

Desetak minuta pre kraja Srnić je imao priliku da reši duel, bio je u sjajnoj poziciji posle kombinacije sa Ruizom, ali je šutirao direktno u golmana Voždovca.

Pet minuta pre kraja domaćin se konačno okuražio da krene na sve ili ništa, Srećković je odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora, lopta je išla pod prečku ali je Manojlović dobro reagovao, te prvi put intervenisao u drugom poluvremenu.

Više nije bilo uzbuđenja na Dušanovcu, Zvezda je drugim golom Anđelkovića ove nedelje ostvarila četvrtu uzastopnu pobedu nad Voždovcem.

U sledećem kolu Zvezda čeka niški Radnički 10. decembra, dok Voždovac gostuje Metalcu istog dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

162 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve