Nova vest
Fudbal

Subota, 03.12.2016.

20:15

Kada i taktički dobiješ rivala, a izgubiš…

Koliko je fudbal uzbudljiva i nepredvidiva igra uverili smo se nebrojeno puta.

Izvor: B92

Autor:B92

Kada i taktički dobiješ rivala, a izgubiš…
Getty Images

Šoslednji se dogodio u subotu na ‘Itihadu,’ kada je Čelsi stigao do preokreta protiv Mančester sitija.

U derbiju 14. kola Premijer lige ‘Plavci’ su bili na konopcima, pretio im je ubedljiv poraz, a onda su na krilima Dijega Koste stigli do neverovatnog trijumfa rezultatom 3:1.

Samo jedan bod delio je dve ekipe pred derbi dosadašnjeg toka engleskog prvenstva, ali su gosti imali prednost zbog fantastične forme u poslednjih mesec dana. Izabranici Antonija Kontea nedavno su se prešaltali na formaciju 3-4-3 i, pre gostovanja Sitiju, vezali sedam pobeda uz gol razliku 19:1.

Međutim, susret sa Gvardiolinom filozofijom doneo je sasvim novu priču, i upravo ćemo u ovih nekoliko redova obratiti pažnju na nju, u kojoj je taktika imala toliko mnogo uticaja, a na kraju je postala bezvredna.

Ovo neće biti onaj standardni tekst za fioku “kažnjeni za velike promašaje”, već prikaz učinka jednog trenera koji je učinio sve što je bilo potrebno da pobedi, a izgubio je.

Opširnije u temi našeg Nikole Đukića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve