Nova vest
Fudbal

Subota, 03.12.2016.

17:51

PL: 'Petarda' Totenhema, 'Mačke' bolje od 'Lisica'

Totenhem Hotspur deklasirao je Svonsi Siti 5:0 (2:0), Kristal Palas bio je ubedljiv protiv Sautemptona 3:0 (2:0), dok je Stouk Siti dobio Barnli 2:0 (2:0).

Izvor:

Autor:

PL: 'Petarda' Totenhema, 'Mačke' bolje od 'Lisica'
Getty Images

U preostalim mečevima 14. kola Premijer lige, Sanderlend je porazio šampiona Lester Siti 2:1 (0:0), a Vest Bromič Albion je savladao Votford – 3:1 (2:0).

Na otvaranju runde, u velikom derbiju, Čelsi je posle preokreta pobedio Mančester Siti na Etihadu (3:1), a junak je bio neverovatni Dijego Kosta.

Dan zatvaraju Vest Hem Junajted i Arsenal od 18.30 na Olimpijskom stadionu u Londonu, u nedelju se sataju Bornmut i Liverpul od 14.30 u nedelju, odnosno Everton i Mančester Junajted dva i po časa kasnije, dok kolo zatvaraju Midlsboro i Hal Siti u ponedeljak od 21 čas.

'Pevci' su sjajno odgovorili posle poraza od Čelsija u prošlom kolu, pošto gostima iz Velsa nisu nijednog trenutka dozvoli da zaprete. Seriju pogodaka otvorio je Hari Kejn iz penala u 39. minutu, posle nekoliko promašaja domaćina, da bi Heung-Min Son pred odlazak na pauzu duplirao vođstvo, na asistenciju Kristijana Eriksena.

Posle samo četiri minuta igre u nastavku, Kejn koristi asistenciju Korejca za 3:0, pre nego što je Eriksen krunisao veoma dobru partiju golom dvadeset minuta pre kraja, a onda je pretvorio u odličnu postavivši konačan rezutlat u drugom minutu nadoknade.

S druge strane, 'Orlovi' su napokon prekinuli niz od šest uzastopnih poraza, izuzetno sigurnom partijom protiv Sautemptona.

Domaćina je u vođstvo doveo Kristijan Benteke u 33. minutu, a svega 180 sekundi kasnije Džejms Tomkins povećao je na 2:0. Sporadičnih uzbuđenja bilo je na obe strane, ali smo treći pogodak videli tek pet minuta pred kraj – kada je Benteke postigao svoj drugi gol. Dušana Tadića nije bilo u protokolu u timu 'Svetaca'.

Sigurnu partiju pružio je i VBA protiv Votforda, Džoni Evans i Kris Brant najavili su slavlje domaćin, Kabasele je samo smanjio u međuvremenu, da bi konačan rezultat postavio Mat Filips u 91. minutu.

Stouk je takođe pred svojim navijačima stigao do nove pobede u sezoni, pogocima Džonatana Voltersa i Marka Munijese porazio je Barnli, dok su 'Crne mačke' zabeležile treći trijumf, u poslednja četiri susreta, protiv 'Lisica'.

U prvih 45 minuta nije bilo golova, ali je onda Robert Hut u 64. minutu pogodio sopstvenu mrežu. Prekaljeni Džermejn Defo najavio je konačni rasplet desetak minuta kasnije, a Šinđi Okazaki uspeo je samo da ublaži poraz tima Klaudija Ranijerija u 80. minutu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve