Nova vest
Fudbal

Subota, 03.12.2016.

11:25

Derbi PL – Prvi okršaj Gvardiole i Kontea

Ljubitelji fudbala mogu da uživaju u vikendu, jer ih pored ’El Klasika’ (16.15h) očekuje i derbi Premijer lige između Mančester Sitija i Čelsija (13.30h).

Izvor: SM

Autor: SM

Derbi PL – Prvi okršaj Gvardiole i Kontea
Getty Images

’Građani’ na Etihadu dočekuju ’Plavce’ koji su posle 13 kola prvi na tabeli sa 31 bodom, dok Siti sa Liverpulom deli drugo mesto sa bodom manje.

Menadžer Čelsija Antonio Konte sa Juventusom je osvojio tri titule Serije A, dok je kao selektor Italije došao do četvrtfinala na EURO 2016 u Francuskoj gde je na penale izgubio od reprezentacije Nemačke.

Zbog toga Pep Gvardiola smatra da je Italijan jedan od najboljih menadžera na svetu.

“Konte je bez sumnje jedan od najboljih na svetu, a možda trenutno i najbolji menadžer. Sada i više nego pre. On je imao tri uspešne sezone sa Juventusom, a vodio je reprezentaciju Italije. Nisu dobro startovali u Premijer ligi, ali su u poslednjih sedam utakmica ostvarili pobede i primili samo jedan gol. To govori koliko su dobri“, rekao je bivši trener Bajerna.

Ovaj susret obeležiće i prvi okršaj španskog i italijanskog stratega na terenu.

“Ovo je dobar test za nas i naš prvi okršaj. Radujem se susretu sa njim. I dalje ne znam ko brže pomera ruke, da li on ili ja. Mislim da Konte to ne radi, ali za sebe sam siguran da mnogo više zbunjujem svoje igrače, ali jednostavno ne umem da se kontrolišem. On je u tome mnogo jači od mene, mislim da bolje vodi svoje igrače dok utakmica traje. Mislim da ne mogu mnogo da im pomognem, odnosno onoliko koliko smatram da to činim do skačem i pokazujem rukama pored terena. Jer igrači moraju brzo da donose odluke, a ne da gledaju u mene. Sve što trener ima, to je 10 minuta između poluvremena ili eventualno ako se meč na kratko prekine. Nadam se da ću u budućnosti biti opušteniji kraj aut linije'', istakao je Pep.

Sitiju posle okršaja sa Čelsijem predstoji težak raspored i mečevi protiv Arsenala i Liverpula, a bivši trener Bajerna smatra da je decembar ključni mesec za njegov tim.

“Ovaj mesec je jako važan, kada ćemo da vidimo na kom smo nivou. Ne mislim o tome šta će da se dogodi ako pobedimo ili izgubimo“, dodao je menadžer ’Građana’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve