Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.12.2016.

17:55

Veliki kiks Zvezde sa igračem više!

Fudbaleri Crvene zvezde neočekivano su remizirali sa ekipom Mladosti 2:2 (1:1), u poslednjem meču 18. kola Superlige Srbije.

Izvor: AK

Autor: AK

Veliki kiks Zvezde sa igračem više!
Foto: StarSport

Crveno-beli su propustili šansu da iskoriste remi Vojvodine i Partizana (0:0), pa su ostali na šest bodova prednosti nad prvim pratiocima na tabeli.

Zvezda je uspela da preokrene rano vođstvo gostiju iz Lučana, ali nije joj pomoglo ni što je skoro celo drugog poluvreme imala igrača više.

"Imali smo inicijativu, šansi, udaraca, nismo uspeli da postignemo pogodak. Mladost je zaslužila bod jer je izdržala sa desetoricom igrača. Žao mi je, ali idemo dalje", rekao je trener Zvezde Miodrag Božović posle meča.

Zvezda je kontrolisala ritam meča od prvog do poslednjeg minuta, ali nije imala rešenje za brze kontre gostiju. To je timu iz Lučana donelo vođstvo već u 11. minutu preko Saše Jovanovića, ali je u 35. posle solo akcije izjednačio Dušan Anđelković.

U petom minutu nastavka Mladost ostaje sa igračem manje, isključen je Radomir Milosavljević posle oštrog starta nad Srđanom Plavšićem, što su crveno-beli iskoristili već u sledećem napadu i preokrenuli pogotkom Petra Orlandića glavom, nakon centaršuta Poletanovića.

Zvezda je tražila gol za potvrdu pobede, ali je uspedio hladan tuš 20 minuta pre kraja. Posle nove kontre gosti stižu do neočekivanog izjednačenja, a Vladimir Radivojević trese mrežu domaćina.

Domaćin je imao i sedam minuta nadoknade da proba da izbori važnu pobedu, ali je ipak remizirao, te tek drugi put u poslednjih 11 mečeva ostao bez pobede.

Zvezda u sledećem kolu gostuje gradskom rivalu Voždovcu u nedelju, dok petoplasirana Mladost čeka Metalac u ponedeljak.

Tok meča:

Nije bilo konkretnih akcija u prvih pet minua pred skoro praznim tribinama, da bi u sedmom Zvezda prvi put zapretila. Le Talek je sjajno proigrao Orlandića u kaznenom prostoru, očekivao je dupli pas posle kog bi bio u sjajnoj situaciji, ali je Milošević iskoristio višak dribling napadača crveno-belih i izbio mu loptu.

Kazna je usledila već u 11. minutu. Golubović je iz sredine terena gurnuo loptu u prazan prostor iza leđa Zvezdine odbrane, Saša Jovanović je lako pobegao čuvarima, zaobišao Manojlovića i doneo vođstvo ekipi Mladosti – 0:1.

Usledio je žestok pritisak Zvezde, Mladost je dobro odolevala, pa je u narednih 15 minuta najbolju šansu imao Poletanović iz slobodnog udarca sa oko 20 metara, ali je šutirao daleko preko gola.

Gosti su svoju šansu vrebali iz kontranapada preko brzonogog Jovanovića, koji je zabrinuo domaće navijače u 25. minutu, ali se ovaj put nije dobro snašao u kaznenom prostoru. Samo minut kasnije odlično je kontru istrčao Radivojević, ali je šutirao pravo u Manojlovića.

Konačno, deset minuta pre kraja poluvremena Zvezda stiže do izjednačenja. Račić je odložio na sredini terena loptu Dušanu Anđelkoviću koji se zaleteo po levoj strani, uspeo je da prođe pored dvojice čuvara Mladosti, utrči u kazneni prostor po sredini i skoro bez ometanja loptu pošalje po zemlji u mrežu – 1:1.

Zvezda je nastavila da pritiska rivala i u završnici poluvremena, Anđelković je uglavnom kreirao akcije, ali osim dve gužve u kaznenom prostoru, u kojima se nisu snašli Orlandić i Srnić, nije bilo konkretnih uzbuđenja ispred gola Krznarića.

Nije bilo konkretnih akcija u prvih pet minuta drugog poluvremena, sve do brutalnog starta Radomira Milosavljevića. Napadač Mladosti je sa dve noge uklizao direktno u Srđana Plavšića zbog čega je dobio drugi žuti karton u roku od tri minuta.

Vezni igrač je na nosilima iznet s terena s bolnom grimasom na licu, strahuje se da mu je noga slomljena jer su je lekari odmah imobilizovali longetom, a on kolima hitne pomoći transportovan u bolnicu. Zamenio ga je Luka Adžić.

Odmah je usledila surova kazna za igrače Mladosti, jer je u prvom napadu po nastavku igre Petar Orlandić glavom doneo vođstvo Zvezdi – 2:1.

Sjajno je sa desne strane, skoro sa gol-aut linije centrirao Pletanović, a najistureniji napadač Zvezde nadskočio sve u petercu gostiju iz Lučana. Crnogorski napadač je nekoliko minuta kasnije zamanjen, a ušao je Sikimić.

Delovalo je kao da će Zvezda lagano privesti meč kraju, kontrolisali su crveno-beli ritam igre, ali nisu uspevali da opet ugroze gol Mladosti u nastavku.

Štaviše, delovalo je kao da su se opustili, što ih je skupo koštalo. Mladost pravi sjajnu kontru dvadesetak minuta pre kraja, iskusni Vladimir Radivojević je ostao sam na levoj strani, bez problema je stigao do kaznenog prostora, a onda udarcem po zemlji loptu poslao pored nemoćnog Manojvolića uz stativu za izjednačenje – 2:2.

Zvezda je pritiskala goste u finišu, ali je teško stizala do konkretne šanse, uglavnom su se napadi završavali udarcima sa distance, ali je Krznarić bio siguran.

S druge strane, Mladost je i dalje bio izuzetno opasna iz kontranapada, a jedna koja je mogla doneti gostima novo vođstvo je prekinuta zbog nepostojećeg ofsajda.

Glavni arbitar Nemanja Petković meč je produžio za sedam minuta, već u prvom dobru priliku imao je Donald, ostao je sam na 16 metara posle dobrog lažnjaka, ali je šutirao po sredini gola pravo u Krznarića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

301 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve