Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 28.11.2016.

23:30

Maradona: Rekli su mi da imam hrvatske korene

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona izjavio je u Zagrebu da su mu mnogi rekli da ima hrvatske korene.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Maradona: Rekli su mi da imam hrvatske korene
EPA/ANTONIO BAT

Maradona je tokom vikenda pratio finale Dejvis kupa koje je pripalo ’Gaučosima’, a za televiziju Nova istakao da je uživao u boravku u Hrvatskoj.

Za jednog od najboljih igrača svih vremena često su isticali da mu majka ima hrvatske korene i da je poreklom sa ostrva Korčula, dok mu je deda bio Mateo Kariolić.

„Rekli su mi da imam hrvatske korene, ali ne mogu to da tvrdim. Po ocu imam baskijske korene, a ako imam i hrvatske – dobro, onda imam i hrvatske korene“, rekao je ’El Pibe’ za TV Nova.

On je bio veoma zadovoljan trijumfom Argentine koja je savladala Hrvatsku sa 3-2 i prvi put u istoriji došla do salatare.

„Hrvatska je prelepa zemlja koja voli Dejvis kup kao i mi. Čestitam hrvatskoj publici jer me je dočekala sa velikim poštovanjem. Bilo mi je veoma zabavno, a to je suština sporta“, zaključio je Maradona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

172 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve