Nova vest
Fudbal

Subota, 26.11.2016.

14:45

Debitant Adžić spasao Zvezdu u Milanovcu!

Fudbaleri Crvena zvezde uspeli su da posle preokreta savladaju u Gornjem Milanovcu ekipu Metalca – 2:1 (0:0).

Izvor: B92

Autor:B92

Debitant Adžić spasao Zvezdu u Milanovcu!
StarSport

Ekipa Miodraga Božovića ostvarila je četvrtu uzastopnu pobedu i zadržala prednosti od šest bodova u odnosu na drugoplasiranu ekipu Partizana.

Crveno- beli su prvi na tabeli sa 44 osvojena boda, dok se ekipa Metalca nalazi na devetoj pozicija sa 20.

Ekipa Crvene zvezde iako je gubila sa 1:0, u poslednjim minutima meča uspela je da preokrene zahvaljujući golovima Petra Orlandića i Luke Adžića.

Omladinac Crvene zvezde pamtiće ovaj meč pošto je pored pobednosnog gola zabeležio i svoj prvi u seniorskom timu crveno-belih.

U prvom poluvremenu viđena je veoma dobra utakmica. Puno prilika i šanse na obe strane, ali su falili samo golovi.

Zvezda je posle 30 sekundi mogla da dođe do gola, opasan je bio šut Anđelkovića, ali je bio neprecizan. Još jednu priliku imala je beogradska ekipa u 25. minutu, ali Predrag Sikimića nije uspeo da realizuje.

Iako,je domaća ekipa imala inicijativu u većem delu prvog poluvremena, ekipa iz Gornjeg Milanovca pretila je iz kontre i vrlo lako mogla da kazni ekipu Miodraga Božovića, ali je Filip Manojlović bio sjajan na golu.

Kao i na prošlom meču ove dve ekipe, Mihajlo Ristić je morao da napusti teren zbog povrede u 22. minuta, a umesto njega šansu je dobio učenik Omladinske škole Uroš Račić.

Slična utakmica nastavljena je i u drugom poluvremu, ali je ekipa Metalca uspela da dođe do vođstva u 68. minutu golom Panića i kada se činilo da je sve gotovo crveno-beli su u dva minuta postigli dva gola. Prvo je u 88. minutu Petar Orlandić na asistenciju Le Taleka izborio izjednačenje, dok je , samo minut posle toga, mladi Luka Adžić svojim pogotkom obezbedio nova tri pobeda.

Tok meča pratite na našem sajtu:

Metalac: Belić - Nikodijević, Otašević, Bondarenko, Simović - Panić - Mijić, Stojković (74. Ivanović) , Stojanović (69. Rovčanin), Mladenović (62. Jovanović) - Kisedo.

Crvena Zvezda: Manojlović - Petković, Le Talek, Fibel, Anđelković - Donald, Poletanović - Srnić, Plavšić (83. Adžić) , Ristić (od 21. Račić) - Sikmić (67.Orlandić).

Na ovom meču u ekipi Crvene zvezde kapitensku traku nosi Mihajlo Ristić, a crveno-beli imaju podršku oko 1000 svojih navijača.

Samo 30 sekundi od početka utakmice Zvezda se našla u odličnoj prilici. Dušan Anđelković sjajno je prošao po levoj strani, ali je njegov šut blokiran, a potom Sikimić nije uspeo da dođe do lopte.

Gostujući tim je oštrije je delovao i bio sve opasniji u nastavku meča. Defanzivni igrač crveno-belih Marko Petković u 3. minutu meča našao se u petercu, ali je dobro bio postavljen Simović. Samo četiri minuta posle toga, Mičel Donald šutirao je sa oko 20 metara, ali je lopta završila preko gola.

Međutim, domaća ekipa je posle deset minuta uspela da iz kontre ozbiljnije pripreti, ali je Filip Manojlović dobro odradio svoj posao.

Holandski fudbaler još jednom je šutirao sa distance, da bi ponovo udarac završio preko gola. Miodrag Božović napravio je prvu izmenu, u 21. minutu Mihajlo Ristić morao je da napiusti terena zbog povrede, a zamenio ga je mladi fudbaler iz omladinske škole, Uroš Račić.

I drugi pokušaj domaće ekipe bio je opasan. Kaisedo se našao u najboljoj prilici, prošao je pored Le Taleka, ali je Manojlović ponovo sjajno intervenisao. Još jednu šansu Zvezda nije uspela da realizuje u 25. minutu, ali je Predrag Sikimić bio neprecizan sa 12 metara.

I u nastavku meča puno prilika viđeno je na obe strane, Iako su crveno-beli imali veći posed lopte i bili u šesnaestercu protivničke ekipe, fudbaleri Metalca su pokušavali da preko kontre dođu do gola. Ponovo je sjajni čuvar mreže gostiju spasio svoju ekipu.

Posle još jednog opasnog napada pred golom Metalca, iako je izgledalo da će se završiti povoljno po crveno-bele, Predrag Sikimić je u šesnaestercu napravio faul.

U nastavku duela smenjivali su se napadi na jednoj i na drugoj strani, da bi tri minuta pre kraja prvog poluvremena, fudbaler Metalca, Milan Stojanović uputio udarac sa distance, da bi opet fantastično intervenisao Manojlović.

Sudija je svirao kraj prvog poluvreman,viđena je dobra utakmica, ali su falili golovi.

I u drugom poluvremenu treneri ekipa izašli su na teren sa istim sastavom. Nastavjena je slična igra kao u prvom poluvremenu i zvezdina terenska inicijativa, ali nijedan ozbiljniji pokušaj za promenu rezultata.

Posle mirnog perioda igre, usledio je konkretniji napad Zvezde posle dodavanja Srđana Plavšića, ali ponovo su bili oprezni defanzicvi Metalca. Pokušao je i da šutira mladi Uroš Račić, ali je udarac bio neprecizan.

Metalac vodi 1:0 od 68. minuta golom kapitena Stefana Panića, koji se najbolje snašao u gužvi pred Zvezdinom golom.

Odmah pravi izmenu trener Metalca, Ersan Rovčanin je u 69. minutu zamenio Milana Stojanovića.

Zvezda je brže bolje htela da dođe do izjednačenja. Pokušao je Plavšić dobrim centaršutem da uposli Petra Orlandića, ali je golman Nemanja Bjelić bio na pravom mestu.

Ekipa iz Milanovca je mogla u 74. minutu da postigne i drugi pogodak, ali je Kaiseda bio sebičan. Imao je potpuno samog igrača sa desne strane, ali je odlučio da uputi udarac sa nekih 18 metara, koji je bio neuspešan.

Deset minuta pre kraja, Zvezda je imala slobodan udarac i dobru priliku da se lopta ubaci u kazneni prostor Metalca, ali Anđelković nije uspeo da realizuje udarac.

Trener Metalca izveo je poslednju izmenu, a Ivanović je ušao umesto Stojkovića. Na drugoj strani i Miodrag Božović pravi poslednju izmenu u Zvezdi. Na teren će još jedan omladinac, Luka Adžić u 83. minutu umesto Srđana Plavšića.

Iako se činilo da je Metalac obezbedio veliku pobedu protiv Crvene zvezde, beogradski tim je uspeo da za dva minuta preokrene rezultat.

Prvo je Petar Orlandić izjednačio u 88. minutu, da bi već u sledećem napadu junak meča bio omladinac Luka Adžić.

On je naleteo na odbitak i preokrenuo rezultat i tako postigao svoj prvi gol u dresu Crvene zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

257 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve