Nova vest
Fudbal

Utorak, 15.11.2016.

20:00

Prvi poraz Muslina, novi za Srbiju od Ukrajine

Četvrti put u nizu fudbaleri Srbije poraženi su od Ukrajine, ovaj put izgubili su 2:0 u prijateljskom meču u Harkovu.

Izvor: AK

Autor: AK

Prvi poraz Muslina, novi za Srbiju od Ukrajine

"Orlovi" su poraženi prvi put otkako ih je preuzeo Slavoljub Muslin, posrnuli su posle osam mečeva u 2016.

Muslin je u Harkovu testirao rezerviste koji nisu često dobijali šansu u kvalifikacija, a koji uprkos porazu nisu previše razočarali.

"Orlovi" su tokom većeg dela meča dostojno parirali ekipi Andrija Ševčenka, u nekim periodima su imali više od igre, ali su opet greške u odbrani bile kobne po naš tim.

Nakon 20 minuta potpune kontrole od strane Srbije, Ukrajinci preuzimaju inicijativu sredinom prvog poluvremena, da bi u samoj završnici stigli i do vođstva. Duško Tošić je zaboravio Jevgenija Šahova koji sa peterca lako postiže gol.

U drugom delu Muslinov tim je delovao još konkretnije, nekoliko puta ugrozio direktno golmana domaćina Bojka, ali nije bilo stopostotne šanse.

Srbija je u Harkovu oštećena i za dva penala, sudije nisu videle faul i igranje rukom u kaznenom prostoru Ukrajine, koja upravo na taj način overava trijumf u završnici.

Dva minuta pre kraja Andrij Jermolenko je pao posle blagog kontakta sa Mitrovićem, ali domaćin dobija penal koji realizuje upravo oboreni fudbaler.

To je izazvao nevrozu kod srpskih fudbalera, pre svega kapitena Branislava Ivanovića, koji je zbog žustrih protesta kažnjen žutim kartonom.

Sledeći meč Srbija igra 24. marta, gostuje Gruziji u petom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine

Tok meča:

"Orlovi" su dobro otvorili meč, Katai i Tošić su kreirali dve obećavajuće situacije, ali Pavlović nije uspeo da savlada Bojka. Kontrolisali su naši igrači meč još 15-ak minuta, Mladenović se okušao sa distance, ali je lopta završila pored gola, da bi Ukrajinci prvi put zapretili Rajkoviću tek u 22. minutu.

Ukrajinci su postepeno potpuno preuzeli kontrolu nad igrom, vršili su sve jači pritisak na odbranu Srbije, koja je posrnula u 38. minutu. Nakon centrašuta sa leve strane, Duško Tošić je zaboravio svog igrača Jevgenija Šakova, koji za pet metara zakucava loptu u mrežu (1:0).

Muslinov tim nije odigrao preterano loše u prvih 45 minuta, posebno u uvodnih 20-ak, ali je opet najslabija tačka bila odbrana, a samo jedna greška bila je dovoljna da rival povede.

Drugo poluvreme nije donelo znatno kvalitetniju predstavu, Srbija je i dalje teško kreirala akcije, ali je oštećena za dva penala, sudije nisu videle čist prekršaj, te igranje ruke u kaznenom prostoru Ukrajine.

Dobro su delovali "Orlovi" sredinom drugog perioda, Marković je bio u šansi pola sata pre kraja, ali njegov šut glavom lako obuzdava Bojko. Ukrajinci su zatim preuzeli inicijativu, ali je sledeća opet zapretila Srbija, ali uprkos traljavoj reakciji, Bojko uspeva da pokupi loptu ispred Mitrovića.

U samoj završnici Ukrajina overava pobedu iz penala, Andrij Jermolenko je pao posle naizgled običnog duela sa Mitrovićem, sudija je srivao penal, Ivanović pobesneo i "požuteo", a faulirani igrač postavio konačan rezultat (2:0).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve