Nova vest
Fudbal

Petak, 11.11.2016.

17:30

"Orlići" sa 2:0 idu u Norvešku

Mladi fudbaleri Srbije stekli su dva gola prednosti protiv Norveške, u baražu za U21 Evropsko prvenstvo.

Izvor: AK

Autor: AK

Foto: StarSport

"Orlići" su slavili sa 2:0 na stadionu Partizana u petak, a revanš je u utorak u Dramenu.

Srbija ne nadigrala rivala u Humskoj 1, kontrolisala je ritam igre tokom većeg dela meča, ali je u nekoliko navrata ugrozila dobar rezultat.

Tim Tomislava Sivića poveo je već u šestom minutu golom Uroša Đurđevića posle sjajnog proigravanja Sergeja Milinković-Savića.

Usledilo je pola sata slabe predstave u Humskoj, Norvežani su dva puta zapretili, talentovani Martin Edegor je šutirao glavom pored gola sa 6-7 metara, dok je šut Beriše po zemlji sa 18 odbranio Vanja Milinković-Savić.

Ipak, 20 minuta pre kraja Srbija je overila pobedu i usput stekla solidnu prednost pred revanš na severu Evrope.

Andrija Živković je nekoliko minuta po ulasku u igru centrirao sa desne strane, a defanzivac Norveške Haraldsejd je loše reagovao i glavom zatresao sopstvenu mrežu.

U drugom dvomeču baraža Austrija i Španija su remizirali 1:1, a revanš se igra na Pirinejima.

Tok meča:

Srbija je odmah krenula ka golu Norveške, Milinković-Savić je diktirao tempi, ali nije bilo konkretne akcije ispred gola gostiju.

Međutim, Srbija je povela već u šestom minutu. Sergej Milinković-Savić je poslao sjajnu loptu i sredine iza leđa odbrane rivala, Uroš Đurđević je pobegao čuvarima, a onda lako realizovao situaciju jedan na jedna sa Rosbahom (1:0).

Samo dva minuta kasnije Norveška je zamalo izjednačila. Desni bek Halardsajd je ubacio loptu, Edegor je ostao sâm na petercu, ali je promašio ceo gol posle udarca glavom.

"Orlići" su se malo povukli posle vođstva, u 15. minutu je Norveška imala još jednu dobru situaciju u kaznenom prostoru, ali Vanja reaguje na vreme i "kupi" loptu ispred rivala.

Potpuno su igrači Tomislava Sivića usporiti ritam igre sredinom prvog poluvremena, nije bilo konkretnih akcija ni s jedne strane, "Orlići" su uglavnom čekali grešku Norvežana kako bi zapretili iz kontranapada.

Malo je nedostajalo da Norvežani izjednače u nadoknadi prvog poluvremena, Beriša je šutirao sa oko 19 metara po zemlji, lopta je prošla pored nekoliko igrača, ali je Vanja uspeo da je zaustavi ispred gol-linije.

I drugo poluvrme donelo je lagan tempo igre, uglavnom se vodila borba na sredini terena, ali je Srbija bila nešto konkretnija u završnici.

U petom minutu nastavka Ninković je posle solo akcije okušao šut sa 20 metara, ali je on završio pored gola, da bi nekoliko minuta kasnije Sergej pao u kaznenom prostoru, ali se sudija Majkl Oliver iz Engleske nije oglasio.

U međuvremenu se pored aut linije zagrevao Andrija Živković, koji je pola sata pre kraja zamenio Mijata Gaćinovića i dobio ovacije sa tribina.

Bivši igrač Partizana vrlo brzo je uticao direktno na igru i doneo Srbiji 2:0. Nakon proigravanja Milinković-Savića po desnoj strani, Andrija Živković se probija do kaznenog prostora i šalje centaršut na drugu stativi, a nespredno je reagovao Kristofer Haraldsajd koji u nameri da izbaci loptu glavom, trese sopstvenu mrežu (2:0).

Srbija je odolela gostima do kraja meča, pa će braniti dva gola prednosti u Norveškoj za četiri dana, u borbi za plasman na U21 EP 2017.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve