Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 07.11.2016.

16:22

Gde su, šta rade: Erik Đemba Đemba

Bivši fudbaler Mančester junajteda, ali i Partizana Erik Đemba Đemba potpisao je ugovor sa amaterskim klubom iz Švajcarske Valorb-Balaigesom.

Izvor: B92

Autor:B92

Gde su, šta rade: Erik Đemba Đemba
Starsport

U pitanju je švajarski petoligaš, a kamerunski fudbaler, koji ima 35 godina, pretrpeo je poraz na debiju rezultatom 4:1.

„Sjajno, zar ne? Bili smo u kontaktu sa njim u poslednjih nekoliko meseci i sada smo se dogovorili. Erik igra za Valorb-Balaiges. Da li možete da verujete“, oduševljen je bio trener švajcarske ekipe Ža-Iv Bonar.

Đemba Đemba je karijeru počeo u francuskom Nantu, a u leto 2003. ga je posle odličnih izdanja Aleks Ferguison doveo na Old Traford za oko 5 miliona evra kao zamenu za Roja Kina.

U Junajtedu je proveo 18 meseci, nije se snašao, ali je ostao u Engleskoj sve do 2007. godine. Prešao je u Aston Vilu 2005. pa je potom bio i na pozajmici u Barnliju.

Ipak, nije uspeo da se nametne ni u Vili ni u Barnliju, pa je 2007. kao slobodan igrač otišao u Katar. Potom je bio u Odenzeu gde se i najviše zadržao (2008-2012), a onda je usledio transfer u Hapoel, pa dolazak u Partizan.

U klub iz Humske stigao je u julu 2013. godine, ali ni u Srbiji nije dugo ostao. Već u decembru iste godine otišao je u škotski Sent Miren, potom je igrao za indijski Čenaj, a pre dolaska u Švajcarsku bio je i u Indoneziji, u Persebaji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve