Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.10.2016.

23:55

Kup Nemačke: Bajern siguran, Dortmund jedva

Za razliku od prvog dana takmičenja u šesnaestini finala Kupa Nemačke, bundesligaši nisu dozvoli previše iznenađenja u sredu uveče.

Izvor:

Autor:

Kup Nemačke: Bajern siguran, Dortmund jedva
Getty Images

Minhenski Bajern je pred svojim navijačima bio bolji od Augzburga 3:1, golovima Filipa Lama, Julijana Grina i Davida Alabe, dok je jedini pogodak za goste postigao Dong-von Đi.

Za goste je svih 90 minuta odigrao Gojko Kačar.

Najbliži senzaciji bio je drugoligaš Union Berlin, koji je uspeo u 81. minutu da stigne do izjednačenja protiv dortmundske Borusije na Signal Iduna Parku, posle autogola Majkla Perensena u 44. minutu – 1:1.

Ipak, iako su stigli do penala, nisu imali dovoljno koncentracije, pošto su promašili prva tri šuta, nasuprot domaćinu koji je sva tri puta pogađao mrežu.

Keln je takođe kao domaćin pobedio Hofenhajm posle produžetaka 2:1 (1:1), a gol odluke postigao je Entoni Modest u 91. minutu. Miloš Jojić gledao je trijumf svog tima sa klupe.

Da 'strada' barem jedan član najjačeg ranga pobrinuo se Grojter Firt, pobedivši sjajnim preokretom goste iz Majnca – 2:1 (0:0). Gosti su vodili od 68. minuta golom Kordobe, ali su Sarer i Beriša, u 79. odnosno 90. minutu, doneli prolaz svom timu.

Malo je nedostajalo da Šalke prospe tri gola prednosti iz prvog poluvremena protiv Nirnberga, ali su 'Rudari' ipak uspeli da sačuvaju svoju mrežu – 3:2 (3:0).

Jevgen Konopljanka u 20. i 45, odnosno Klas-Jan Huntelar doneli su svom timu tri gol prednosti pred drugih 45. minuta, ali se sve promenilo posle autogola Rahmana Babe u 59. minutu.

Kempe je nedugo zatim u potpunosti vratio svoj tim u igru, ali domaćin nije u preostalih dvadesetak minuta izborio produžetke.

Mijat Gaćinović igrao je do 64. minuta u minimalnoj pobedi Frankfurta nad Inglštadom, dok je Slobodan Medojević presedeo susret na klupi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve