Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.10.2016.

14:45

Sautgejt ostaje na klupi Engleske?

Garet Sautgejt bi mogao da postane selektor Engleske trajno, čak i ako ne bude imao mnogo uspeha u naredne dve utakmice.

Izvor: B92

Autor:B92

Sautgejt ostaje na klupi Engleske?
Getty images

To je rekao prvi čovek Fudbalskog saveza Engleske (FA) Martin Glen

Sautgejt je u septembru postavljen za privremenog trenera nakon odlaska Sema Alardajsa. On je trebalo da vodi tim u prve četiri utakmice, a to je već uradio u dve, sa učinkom od pobede i remija.

Engleska sada igra dve utakmice kod kuće - 11. novembra protiv Škotske u kvalifikacijama i četiri dana posle toga prijateljsku sa Španijom. Mnoge kladionice u Engleskoj predvidjaju da je on glavni favorit za preuzimanje funkcije.

"Dobio je tim na četiri utakmice, do meča sa Španijom sredinom novembra. Posle toga nema utakmica do marta (protiv Nemačke), tako da imamo vremena da razmislimo. Garet je validni kandidat. Poznaje medjunarodnu postavku, radio je sjajno sa mladom reprezentacijom i hoće to da prenese na seniore. Čak i ako ne bude sjajan u sledeće dve utakmice, opet će biti dobar kandidat. Ne ocenjuje se trener na osnovu dve utakmice", rekao je Glen za Skaj sports.

Predsednik FA priznao je da su nacionalne selekcije Engleske poslednjih godina imale probleme sa pritiskom na letnjim turnirima. Na Svetskom prvenstvu 2010. ekipa je ostvarila samo jednu pobedu u četiri meča, dok je u Brazilu četiri godine kasnije bila poslednja u grupi.

Engleska je ovog leta pobedila u samo jednoj utakmici na Evropskom prvenstvu, a onda je u osmini finala ispala od Islanda.

"Engleske reprezentacije su sada tehnički bolje nego ikada ranije, ali fali nam karika koja nedostaje. Kada igrači obuku nacionalni dres, često ne pružaju partije kao u klubovima. To je nešto oko identiteta tima. Vels i Island su bili dobri na Euru zato što su hteli da igraju, a nama treba neko ko će to da stvori. Zato želimo da novi selektor bude tu na duže staze", rekao je Glen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve