Nova vest
Fudbal

Utorak, 25.10.2016.

21:39

Petrić: Protiv Javora kao sa Metalcem

Trener Čukaričkog Gordan Petrić kaže da će njegova ekipa izboriti plasman u četvrtfinale Kupa ako protiv Javora bude igrala na kao protiv Metalca u Superligi.

Izvor:

Autor:

Petrić: Protiv Javora kao sa Metalcem
cukaricki.rs

"Imamo jednu zanimljivu utakmicu jer se zove Kup utakmica. U najavi pre prvenstvenog meča uvek kažem da je za nas svaki naredni kao takmičenjeza Kup. Mislim da su igrači to shvatili i da će se tako ponašati do kraja polusezone. Ukoliko se budemo ponašali na terenu onako kako se budemo dogovorili pred utakmicu neće biti problema za nas i ako budemo pokazali deo onoga što smo pokazali protiv Metalca mislim da ćemo proći u narednu rundu", rekao je Petrić novinarima u Beogradu.

Čukarički će sutra od 15.00 dočekati Javor u osmini finala Kupa Srbije.

"Oni možda nisu imali baš sreće u prethodnom periodu. Očekuje nas svakako teška utakmica i dosta zahteva imamo da isupnimo. Javor je ekipa koja zna i pokušava da igra kvalitetan fudbal", kazao je Petrić.

Petrić je ocenio i da sve ekipe, sem prve tri na tabeli, traže svoju šansu za plasman u evropsko takmičenje kroz Kup Srbije.

"Ako mi u decembru uradimo nešto što bi trebalo da uradimo, možda i skratimo spisak igrača, ali i dovedemo jednog ili dva kavlitetna, ne vidm razlog da kroz prvenstvo ne dodjemo do Evrope. ;Naravno to je teško, ;ali ako se kockice slože, moše da se desi. Sigurno da kroz Kup vidimo šansu da izadjemo u Evropu", rekao je Petirć.

Upitan da li je Čukarički pobedom u prvenstvu na putu izlaska iz rezultatske krize, Petrić je rekao da će to pokazati sutrašnja i naredne dve utakmice u Super ligi.

"Igrači moraju da shvate da su sve ekipe sem Partizana, Crvene zvezde i Vojvodine pojednake. Problematika je u tim golovima koje jedna ekipa ne sme da primi. Ukoliko mi te greške svedemo na minimum za nas neće biti problema. Istu problematiku ima i Javor, vidi se to kod gola koji su primili protiv Lučana. Može da bude prevaga u koncentraciji kad je lopta 'mrtva'. Kad kažem da je lopta mrtva, to su slobodni udarci, korneri, skraćeni udarci. Tu je dosta golovo palo kako za ;Čukarički, tako i za druge ekipe koje su kao što smo mi. Ako uspemo da ;izbegnemo te greške neće biti problema za nas. To može da bude neka ;prevaga, ko bude manje grešaka napravio on će utakmicu i dobiti", kazao je Petrić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve