Nova vest
Fudbal

Subota, 22.10.2016.

21:46

792 – Sale je najveći u istoriji Partizana

Saša Ilić ušao je još jednom u istoriju svog Partizana pošto je protiv niškog Radničkog (1:1) odigrao 792. meč u crno-belom dresu.

Izvor:

Autor:

792 – Sale je najveći u istoriji Partizana
StarSport

Legendarni Sale kapiten tako je srušio rekord čuvenog Momčila Moce Vukotića, po mnogima najboljeg igrača u istoriji kluba iz Humske, star 32 godine.

Tridesetosmogodišnji vezista rodom iz Požarevca, ljubimac 'Grobara' debitovao je za Partizan 26. oktobra 1996. godine, da bi u prvom mandatu proveo osam godina na Topčiderskom brdu.

Posle igranja za Seltu iz Viga, Galatasaraj, Red Bul Salcburg i Larisu, 2010. godine vratio se u klub u kom je ponikao.

Ilić će do kraja karijere imati priliku da prestigne Vukotića po još jednom parametru jer trenutko sa Borom Kostićem, legendom Crvene zvezde, deli drugo mesto na večnoj listi kada su u pitanju nastupi u večitim derbijima.

Moca ima dva više.

Ilić je sa Partizanom osvojio deset titula i četiri Kupa, sa Galatom je takođe bio šampion, dok je za reprezentaciju upisao 37 nastupa, uključujući i one na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 2006, i četiri gola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve