Nova vest
Fudbal

Subota, 22.10.2016.

18:00

PL: Kiks Arsenala, Vest Hem u 95, 'Lisice' sigurne

Deveto kolo Premijer lige donelo nam je nešto manji broj golova nego što smo navikli, kao i kiks Arsenala protiv Midlsbora na Emirejtsu – 0:0.

Izvor:

Autor:

PL: Kiks Arsenala, Vest Hem u 95, 'Lisice' sigurne
Getty Images

Ekipa Arsena Vengera nije uspela da pronađe rešenje za odbranu gostiju, prednjačio je Aleksis Sančes, ali je Viktor Valdes, kao i Petr Čeh na drugoj strani, bio na visini zadatka u nekoliko navrata.

S druge strane, šampion Lester Siti upisao je siguran trijumf protiv gostujućeg Kristal Palasa 3:1 (1:0), zabeleživši prvu pobedu posle tri meča u domaćem šampionatu, dok je Vest Hem, takođe kao domaćin, stigao do važna tri boda tek u 95. minutu protiv Sanderlenda – 1:0 (0:0).

Stouk Siti nastavio je da diže formu, nanevši Hal Sitiju četvrti poraz u nizu kao gost 2:0 (1:0), Everton je pretrpeo neočekivan poraz na gostovanju Barnliju 2:1 (1:0), dok su Svonsi Siti i Votford odigrali duel bez golova u Velsu.

U prvom meču dana, Bornmut i Totenhem Hotspur takođe su odigrali meč bez pogodaka, a dan zatvaraju Liverpul i Vest Bromič Albion na Enfildu od 18.30.

U nedelju je na programu veliki derbi između Čelsija i Mančester Junajteda na Stamford Bridžu od 17 časova, dok se dva i po časa kasnije sastaju Mančester Siti i Sautempton.

'Lisice' Klaudija Ranijerija su napokon dobru formu iz Lige šampiona prenele na Premijer ligu, pošto su bez većih problema savladale goste iz Londona. Prvu šansu na 'King Pauer' stadionu imali su gosti preko Kristijana Bentekea, pre nego što je Ahmed Musa pogodio za vođstvo, na asistenciju Islama Slimanija u 42. minutu.

Posle dvadesetak minuta igre u nastavku Šindđi Okazaki duplirao je prednost domaćina, da bi posle pogotka Kristijana Fuksa deset minuta pre kraja sve bilo rešeno. Konačan rezultat susreta postavio je Johan Kabaj pet minuta kasnije.

'Karamele' Ronalda Kumana pretrpele su drugi poraz u sezoni na 'Turf muru' protiv Barnlija, iako su posle vodećeg gola Sema Vouksa u 39. minutu uspele da uzvrate na startu drugog dela igre preko Janika Bolasija.

Gol vredan tri boda za domaće, i beg iz donjeg dela tabele, postigao je Skot Arfild u trećem minutu nadoknade.

Junak pobede Stouka u Halu bio je Švajcarski reprezentativac Džerdan Šaćiri, pogocima u 26. i 50. minutu, dok je drugu pobedu Vest Hemu u nizu doneo je Vinston Rid u 95. minutu. Novozelanđanin je bio precizan sa ivice kaznenog prostora za erupciju oduševljenja 'Čekićara'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve