Nova vest
Fudbal

Subota, 22.10.2016.

17:23

Pulišić spasao Dortmund, katastrofa Leverkuzena

U osmom kolu Bundeslige pobede su ostvarile ekipe Darmštada, Frajburga i Herte i Hofenhajma.

Izvor: SM

Autor: SM

Pulišić spasao Dortmund, katastrofa Leverkuzena
Getty Images

Najjuzbudljiviji meč odigrali su fudbaleri Ingolštata i Borusije iz Dortmuna koji su meč završili nerešenim rezultatom – 3:3 . Bod Borusiji na veoma interesantnom meču doneo je Kristijan Pulišić golom u 91. minutu.

U prvom poluvremenu domaći tim poveo je golovima Almoga Kohena u 6. minutu i paragvajskog napadača Darija Leskana u 24. Ekipa iz Dortmunda uspela je tek u drugom poluvremenu da samnji prednost golom Obamejanga u 59, da bi već u sledećem napadu Ingolštad povisio prednost pogotkom Leskana, koji je bio dvostuki strelac na ovom meču.

Deset minuta kasnije, kolumbijski napadač Adran Ramos postže drugi gol gostujuću ekipu, uz asistenciju američkog fudbalera Kristijana Pulišića, koji je golom u poslednjem minutu spasao od poraza svoju ekipu.

Borusija iz Dortmuna je sedma na tabeli sa 13 bodova, dok je Ingolštad na poslednjem, 18. mestu sa samo jednim bodom.

Hofenhajm je u gostima sa tri gola bio bolji od ekipe Leverkuzena, a pobeda je bila lakša pošto je igrač Bajera Kevin Foland već u šestom minutu zaradio crveni karton. Devet minuta posle njegovog isključenja Kerem Demirbaj je doneo prednost Hofenhajmu, da bi Sandro Vagner i Steven Cuber u drugom poluvremenu potvrdili pobedu gostujuće ekipe.

Hofenhajm je upisao i treću pobedu u nizu i dalje je bez poraza, pa zauzima treće mesto na tabeli sa 16 bodova. Bajer je na 11. mestu sa šest bodova manje.

Golove za pobedu Herte postigli su Vedad Ibišević i Niklas Štark, dok je strelac za Keln bio Antoni Modest. Ekipa iz Berlina je druga na tabeli Bundeslige sa 17 bodova, dok je Keln četvrti sa dva boda manje.

Fudbaleri Frajburga su bili bolji od Augsburga sa 2:1. Srpski fudbaler Gojko Kačar bio je u timu Auzburga do 77. minuta. Darmštat je slavio protiv Volfsburga sa 3:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve