Nova vest
Fudbal

Petak, 21.10.2016.

14:51

Rajković: Mnogo bi nam značio i bod u Velsu

Golman Srbije Predrag Rajković misli da ekipa može da ostvari dobar rezultat protiv Velsa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u novembru.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Rajković: Mnogo bi nam značio i bod u Velsu
Foto: Getty images

"Orlovi" gostuju u Kardifu 12. novembra, u četvrtom kolu Grupe D, a eventualnom pobedom bi napravila ogroman korak ka Rusiji 2018.

Srbija je nakon tri kola izjednačena na deobi prve pozicije sa Irskom sa po sedam bodova, dok Vels ima pet, nakon kiks i remija sa Gruzijom (1:1) nedavno na svom terenu.

"Čekaju nas velika iskušenja sa Velsom. Mislim da možemo da napravimo dobar rezultat, da osvojimo barem bod, što bi nam mnogo značilo. Imamo kvalitet, atmosferu i dobar tim. Na dobre rezultate i dobru atmosferu u ekipi uticale su mnoge stvari i mnoge novine", rekao je Rajković agenciji Beta.

Srbija je nakon startnog remija sa Irskom u Beogradu (2:2), savladala Moldaviju u gostima (3:0), te Austriju (3:2) kod kuće.

"Sve je super kada pobeđuješ, a normalno je da je atmosfera lošija kada rezultati nisu kakvi bi trebalo da budu. Sada je sve dobro, mislim da možemo da napravimo dobar rezultat", dodao je dvadesetogodišnji golman.

Rajković je prošle godine iz Crvene zvezde prešao u Makabi iz Tel Aviva. On je naveo da se dobro snašao u Izraelu i da očekuje veliku borbu za šampionsku titulu.

"Imamo dobru ekipu, u ponedeljak igramo protiv velikog konkurenta Makabija iz Haife i čeka nas teška utakmica, a zatim igramo protiv šampiona Hapoel Ber Ševe. Imamo bodovnu prednost, ali dugačko je prvenstvo, igraće se do maja bez prestanka. Odigraćemo mnogo utakmica ali nikad se ne zna, mislim da možemo da se borimo za titulu", naveo je Rajković.

Makabi je u četvrtak pobedio AZ Alkmar sa 2:1 u trećem kolu Grupe D Lige Evropa, a Rajković je branio u tom duelu.

"To je bila teška utakmica jer je AZ dobra ekipa, ali bili smo zaista dobri i zaslužili smo pobedu. Imamo šanse za prolaz dalje, a mislim da će odlučiti predstojeće utakmice koje budemo igrali kao domaćini. Nikome prolaz nije garantovan", rekao je srpski golman.

Rajković je prošao sve reprezentativne selekcije, sa ekipom do 19 godina osvojio je Evropsko prvenstvo 2013. godine, dok je prošlog leta sa ekipom do 20 godina osvojio Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve