Nova vest
Fudbal

Petak, 21.10.2016.

12:13

Lisabon zviždao Markoviću, Drulović okrivio L'pul

Navijači Sportinga iz Lisabona zviždali su Lazaru Markoviću prilikom izmene protiv Borusije Dortmund u meču Lige šampiona u utorak.

Izvor: AK

Autor: AK

Lisabon zviždao Markoviću, Drulović okrivio L'pul
Foto: Foto: EPA/MIGUEL A. LOPES

Trener Žorž Žezuz zamenio je srpskog reprezentativca u 65. minutu i uveo Džoela Kembela, nakon neubedljive predstave u porazu od 2:1 na Žoao Aveladeu.

Marković je letos stigao u Sporting na pozajmicu iz Liverpula, iako je do pre nekoliko sezona igrao za najvećeg rivala "lavova" Benfiku.

"Mislim da njemu to nije toliko bitno, odlično se nosi sa tim rivalitetom. A ako Marković bude igrao dobro, prihvatiće ga i navijači Sportinga", smatra bivši igrač Porta i Benfike Ljubinko Drulović.

Srpski reprezentativac je kao 19-godišnjak prešao iz Partizana u Benfiku, odakle se posle samo jedne sezona preselio na Enfild u transferu vrednom 25 miliona evra.

Međutim, za "redse" je odigrao tek 34 utakmice u međuvremenu i postigao tri gola, uglavnom kao rezervista, a prošlu sezonu je proveo na pozajmici u Fenerbahčeu.

"Mislim da je prerano napustio Benfiku, mogao je da ostane još dve, tri godine i stekne iskustvo. Otišao je suviše rano u Englesku gde je konkurencija mnogo jača, a onda u Tursku gde je imao problema sa povredom. Ali on je spektakularan profesionalac koji će napredovati, još nije dostigao svoj maksimum", smatra bivši trener Partizana i kratko selektor Srbije.

Sporting je na deobi trećeg mesta sa Portom u portugalskom šampionatu sa 16 bodova iz sedam kola, tri manje od Benfike. U Grupi F LŠ je treći sa tri boda, četiri manje od Borusije i Real Madrida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve