Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.10.2016.

20:32

LŠ: Ronaldo juri 100. gol u evropskim takmičenjima

Posle tronedeljne pauze u utorak se nastavlja takmičenje u LŠ, a najviše pažnje privlače mečevi između Olimpika i Juventusa, odnosno Real Madrida i Legije.

Izvor: SM

Autor: SM

LŠ: Ronaldo juri 100. gol u evropskim takmičenjima
Getty Images

Olimpik iz Lion u poslednje vreme ima dosta problema s formom, u prvenstvu Francuske zauzima tek osmo mesto, a prethodnog vikenda poražen je od Nice, dok je Juventus s druge strane u seriji od šest uzastopnih pobeda.

Francuska ekipa je u prvom kolu Grupe H Lige šampiona pobedila Dinamo, ali je u drugom poražena od Sevilje, pa u utamici koja se igra u utorak od 20.45, ima imperativ da izbegne poraz, jer bi u suprotnom bila daleko od plasmana u osminu finala.

U drugoj utakmici Grupe H od 20.45 na stadionu Maksimir u Zagrebu Dinamo će dočekati Sevilju. Hrvatska ekipa je posle prve dve utakmice bez bodova, ali i bez postignutog gola, dok se Sevilja nalazi na deobi prvog mesta s četiri boda.

Real Madrid će dočekati Legiju od 20.45 u meču Grupe F i sve osim pobede prvaka Evrope u tom duelu bilo bi veliko iznenadjenje.

Portugalac Kristijano Ronaldo imaće priliku da dodje do svog 100. gola u evropskim takmičenjima. On bi s dva pogotka protiv Legije postao prvi fudbaler kom je to pošlo za rukom.

U drugom meču Grupe F Sporting će u Lisabonu u istom terminu dočekati Borusiju Dortmund.

Portugalska ekipa je u solidnoj formi, poslednji put poražena je pre mesec dana, a od tada je upisala tri pobede i jedan remi u svim takmičenjima, dok Borusija s druge strane na poslednje tri utakmice ne zna za trijumf, ali zauzima prvo mesto u Grupi F.

Lider Grupe E Monako u utorak će od 20.45 gostovati moskovskom CSKA koji posle dva kola ima jedan bod i zauzima četvrto mesto, dok će u drugom meču u istom terminu Bajer Leverkuzen dočekati Totenhem.

Šampion Englekse Lester je u svojoj debitantskoj sezoni u Ligi šampiona u prva dva kola zabeležio dve pobede, a sutra će pred svojim navijačima od 20.45 dočekati Kopenhagen koji ima četiri boda i zauzima drugo mesto u Grupi G.

U drugoj utakmici Grupe G poslednjeplasirani Klub Briž dočekaće Porto koji ima samo jedan bod posle dve utakmice, pa tako u Belgiji mora da ide na pobedu ukoliko želi da ostane u trci za osminu finala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve