Nova vest
Fudbal

Subota, 15.10.2016.

18:05

Lagana pobeda Barselone, Mesi se vratio golom

Fudbaleri Barselone pobedili su Deportivo La Korunju na svom terenu sa 4:0 u osmom kolu španske Primere.

Izvor: MN

Autor: MN

Lagana pobeda Barselone, Mesi se vratio golom
EPA/Andreu Dalmau

Katalonska ekipa popela sa drugo mesto na tabeli sa 16 bodova, jednim više od Atletika koji svoj meč počinje u 18.30 i jednim manje od vodeće Sevilje, koja je ranije u subotu ostvarila pobedu u Leganesu.

Barselona je dominirala od početka do kraja meča, a to govori i podatak da je ekipa Luis Enrikea uputila preko 20 udaraca ka golu rivala.

Rafinja je bio raspoložen u pobedničkom timu sa dva pogotka, a po jedan su postigli Suares i Mesi, koji je ušao sa klupe u 55. minutu i tri minuta kasnije zatresao mrežu.

Argentinac se oporavio posle povrede prepone koju je zadobio na meču sa Atletikom 21. septembra. Luis Enrike je odlučio da Mesi u igru uđe sa klupe, pa je na pravi način krunisao svoj povratak, pred meč Lige šampiona sa Mančester Sitijem u Ligi šampiona u sredu.

Deportivo je pretrpeo četvrti poraz u sezoni i nalazi se na 15. mestu sa osam bodova. Gosti su bili sa igračem manje od 65. minuta jer je Laure dobio direktan crveni karton zbog udaranja laktom.

Barselona je povela u 21. minutu. Rafinja je izdržao pritisak dvojice fudbalera Deportiva, ostavio loptu Suaresu koji mu je vraća, a Brazilac postiže pogodak iskosa sa desne strane sa oko desetak metara.

Isti igrač duplirao je prednost 15 minuta kasnije, kada je posle slobodnog udarca sa peterca glavom postigao gol.

Pred kraj prvog poluvremena na semaforu je pisao 3:0 za Barselonu, a zaslužan za to bio je Suares koji je prevratio rivala i šutirao golmanu kroz noge sa sedam, osam metara.

Konačan rezultat postavio je Mesi u 58. minutu, pošto ga je proigrao Nejmar sa 16 metara, a Argentinac sa pet metara šutirao ispod prečke.

Do kraja je Barselona mogla i do ubedljivije pobede, gol Metjea poništen je zbog ofsajda, Mesi je takođe još jednom pokušao sa ivice šesnaesterca, ali je taj udarac „skinuo“ golman gostiju, dok u sudijskoj nadoknadi Alkaser Pako nije iskoristio priliku da iz kaznenog prostora zatrese mrežu.

Primera, sedmo kolo:
Leganes – Sevilja 2:3 (0:1)
Timor 67, Šimanovski 69 – Vaskes 25, Nasri 58, Sarabija 85
Barselona – Deportivo 4:0
Rafinja 21, 36, Suares 43, Mesi 58
Atletiko M. – Granada
Betis – Real M.


Nedelja:
Alaves – Malaga
Sporting – Real Sosijedad
Viljareal – Selta


Ponedeljak:
Eibar – Osasuna

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve