Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.09.2016.

19:38

Drugi otkaz zbog korupcije u engleskom fudbalu

Istraga britanskog dnevnog lista Dejli telegraf dovela je do drugog otkaza fudbalskom treneru.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Drugi otkaz zbog korupcije u engleskom fudbalu
Photo by Clint Hughes/Getty Images

Asistent u drugoligašu Barnsliju Tomi Rajt otpušten zbog umešanosti u korupciju.

Dnevnik Dejli telegraf objavio je ove nedelje tajne snimke razgovora sa trenerima, koji su nudili savete kako da se zaobiđu transfer pravila. Oni su pričali sa novinarima na tajnom zadatku, koji su glumili biznismene.

Prvi je platio cenu selektor Engleske Sem Olerdajs.

Rajt je snimljen kako prima koverat za koji Telegraf navodi da sadrži 5.000 funti. To bi trebalo da bude mito koji mu je lažni azijski biznismen u zamenu za pomoć u smeštanje igrača u klub.

Snimak je objavljen u sredu uveče, a Rajt je odmah dobio otkaz.

"Posle razmatranja odgovora gospodina Rajta na navode u današnjem Dejli telegrafu o kršenju pravila transfera igrača, gospodin Rajt je otpušten. Nismo bili svesni da se takve stvari dešavaju, niti da se dešava bilo šta nelegalno", navodi se u saopštenju Barnslija.

Fudbalski savez Engleske (FA) prekinuo je ugovor sa Alardajsom u utorak nakon što je objavljen snimak na kome se vidi kako nudi savet izmišljenim biznismenima kako da zaobiđu pravila o transferima igrača, i na kome pregovara o dogovoru da za 400.000 funti drži javne govore.

Engleski fudbal je u haosu posle optužbi koje je izneo list posle tromesečne istrage o nepravilnostima u tom sportu.

Drugoligaš Kvins Park Rendžers istražuje snimak na kome se vidi da trener tog kluba Džimi Flojd Haselbajnk traži nadoknadu od 55.000 funti da radi za lažnu firmu koja je predložila da prodaje igrače ovom drugoligašu.

Haselbajnk je negirao navode i rekao da mu je samo ponuđena nadoknada za govor u Singapuru, kao i da nije tražio od KPR-a da potpisuje igrače navodno u vlasništvu lažne firme. Uprava kluba sastala se danas sa trenerom i saopštila je da želi da vidi nemontirani snimak, kao i transkript.

Haselbajnk će pripremiti ekipu za utakmicu protiv Fulama u subotu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve