Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.09.2016.

23:12

Maratonac Ivan Radovanović

Srpski fudbaler Ivan Radovanović iz nedelje u nedelju pruža sve bolje partije u dresu Kjeva, a nova potvrda stigla je u meču protiv Napolija proteklog vikenda.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Maratonac Ivan Radovanović
Photo by Maurizio Lagana/Getty Images

Iako je tim iz Verone poražen sa 2:0, Radovanović je obeležio meč pretrčavši više od svih ostalih igrača koji su se našli na terenu.

Radovanović je u duelu sa vicešampionom Italije pretrčao čak 11.558 metara, što je statistički parametar za svaku pohvalu. Nad srpskim fudbalerom su napravljena i četiri faula, ali je Napoli na kraju slavio golovima Manola Gabijadinija i Mareka Hamšika.

Napolitanci su jedini tim koji u dosadašnjem delu italijanskog šampionata nije doživeo poraz i trenutno drže drugo mesto na tabeli sa 14 bodova, jednim manje od vodećeg Juventusa.

Kjevo je na sedmom mestu sa deset bodova i praktično bi dobrim rezultatom u narednom kolu, kada gostuju Peskari mogao da se popne među prvih pet timova u Italiji. Radovanović je od početka sezone odigrao ukupno 460 minuta u dresu Kjeva i istakao se kao jedan od najboljih u redovima tima iz Verone.

Naredna utakmica Radovanovića i saigrače očekuje u subotu u 18 časova, kada gostuju Peskari, a potom sledi pauza u Seriji A zbog kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve