Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.09.2016.

12:33

Grujić u konkurenciji za nagradu 'Golden Boy'

Mladi vezista Marko Grujić, igrač Liverpula, našao se na listi od 40 kandidata za nagradu 'Golden Boy', koju tradicionalno dodeljuje list "Tutosport".

Izvor:

Autor:

Grujić u konkurenciji za nagradu 'Golden Boy'
Getty Images

Novinari ovog lista zajedno sa kolegama iz "Korijere delo sport", "Gazete", "Marke", "L'Ekipa", "Bilda" i "Tajmsa" po 14. put biraju najboljeg mladog igraca u Evrope, do 21 godine.

Kako se navodi, favoriti za ovogodišnju nagradu se igrači Bajerna Francuz Kingsli Koman i Portugalac Renato Sančeš, a osim njih visoko se kotiraju Markus Rašford iz Mančester Junajteda, Dele Ali iz Totenhem Hotspur i Điđi Donaruma iz Milana.

Među kandidatima su i Marko Asensio (Real Madrid), Alen Halilović (Hamburg), Ante Ćorić (Dinamo Zagreb), Musa Dembele (Seltik), Keleći Ihenaćo (Mancester Siti)....

Koliko je ova nagrada dobar parametar za nastavak karijere najbolje svedoci lista dosadašnjih osvajača. Prvi laureat 2003. godine bio je Rafael Van der Vart, a potom su trofej osvajali Vejn Runi, Lionel Mesi, Sesk Fabregas, Serhio Aguero, Anderson, Alešandre Pato, Mario Baloteli, Mario Gece, Isko, Pol Pogba, Rahim Sterling i Antoni Marsijal.

Dvadesetogodišnji Beograđanin stigao je na Enfild prošlog leta za šest miliona evra iz Crvene zvezde, da bi posle sjajnih partija u pripremnom periodu debitovao najpre u Liga Kupu, a potom i Premijer ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve