Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.09.2016.

20:45

Olerdajs nije više selektor Engleske!

Sem Olerdajs napustio je klupu Engleske posle samo 67 dana zbog skandala oko nudjenja saveta kako kako da se "zaobidju" pravila o transferima igrača.

Izvor: B92

Autor:B92

Olerdajs nije više selektor Engleske!
Getty images

Kako je preneo BBC, Olerdajs je ponudio ostavku, pa je dogovorio sa Fudbalskim savezom Engleske (FA) raskid saradnje.

Olerdajs je popodne razgovarao sa predsednikom Saveza Gregom Klarkom i izvršnim direktorom Martinom Glenom, kada je i ponudio ostavku.

Bivši trener Sanderlenda će tako posle 67 dana i jedne utakmice napustiti reprezentaciju Engleske.

On je u julu potpisao dvogodišnji ugovor sa Savezom kada je nasledio Roja Hodžsona, a britanski mediji spekulišu da će ga na klupi reprezentacije zameniti Garet Sautgejt.

Britanski dnevnik Telegraf objavio je danas snimke za koje tvrdi da su iz avgusta, i na kojima se vidi Olerdajs kako razgovara sa prerušenim novinarima, koji su tvrdili da su predstavnici jedne azijske firme. Na njemu se čuje kako govori da se pravila o vlasništvu igrača treće strane mogu zaobići.

Telegraf je naveo da je sklopljen posao sa selektorom od 400.000 funti, koji bi trebalo da predstavlja firmu i da bude glavni govornik na dogadjajima. Olerdajs je rekao novinarima da svaki dogovor mora prvo da odobri FA. Selektor je sastanku sa lažnim biznismenima u Londonu prisustvovao u društvu svog agenta Marka Kertisa i finansijskog savetnika Šejna Molonija.

Na snimku se čuje kako Olerdajs svog prethodnika zove "Voj", zbog Hodžsonove govorne mane. Selektor je kritikovao i nekadašnjeg asistenta Garija Nevila, a ocenio je da je odluka da se potroši 870 miliona funti da ponovo izgradi Vembli "glupa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d