Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.09.2016.

20:45

Širle spasao Borusiju, Juventus ubedljiv u Zagrebu

Borusija i madridski Real remizirali su u derbiju večeri u okviru grupe F druge runde Lige šampiona – 2:2 (1:1).

Izvor:

Autor:

Širle spasao Borusiju, Juventus ubedljiv u Zagrebu
Getty Images

Aktuelni prvak Evrope poveo je u 17. minutu 98. golom Kristijana Ronalda u elitnom takmičenju, ali je Pjer-Emerik Obamejang iskoristio kiks Kejlora Navasa u 43. minutu i odbijenu loptu od Rafaela Varana ćušnuo preko linije.

Upravo Varana donosi novu prednost timu Zinedina Zidana u 68. minutu, ali Real bez pobede u Dortmundu i u šestom meču ostavlja Andre Širle – fenomenalnim udarcem u 87. minutu u bliži ugao.

U drugom susretu grupe F, Sporting je u Lisabonu došao do prve pobede, posle uvodnog poraza, pošto je golovima Brajana Ruiza u 28. i Basa Dosta u 37. minutu porazio Legiju iz Varšave – 2:0 (2:0).

Lazar Marković dobio je šansu od 67. minuta, a Radosav Petrović od 87. da zaigra u dresu 'Lavova', dok je Miroslav Radović odigrao ceo susret za goste.

Grupa E donela nam je zasluženi trijumf Totenhem Hotspura na gostovanju CSKA u Moskvi – 1:0 (0:0). Za domaće je do 72. minuta igrao Zoran Tošić, dok je strelac pogotka vrednog tri boda za 'Pevce' bio Heung-min Son dvadeset minuta pre kraja.

Istovremeno, u Kneževini je viđena prava drama – Bajer iz Leverkuzena poveo je golom Havijera Ernandesa Ćičarita u 73. minutu, ali je Kamil Glik volej udarcem u četvrtom minutu nadoknade sačuvao Monako poraza – 1:1 (0:0).

Kopenhagen je bio ubedljiv pred svojim navijačima za prvu pobedu u novoj sezoni Lige šampiona, pošto je tek u drugom poluvremenu napunio mrežu Klub Briža – 4:0 (0:0). Naš Aleksandar Pavlović zamenio je Federika Santandera u 79. minutu.

S druge stranje, u drugom okršaju grupe G, Lester Siti zadržao je maksimalan učinak na debiju u eliti jer je gol Islama Slimanija bio dovoljan za sva tri boda protiv Porta na 'King Pauer' stadionu – 1:0 (1:0).

Konačno, Juventus je naterao navijače Dinama da napune tribine zagrebačkog Maksimira, da bi onda napunio i mrežu 'Modrih' – 4:0 (2:0). Za šampiona Italije pogađali su Miralem Pjanić u 24. Gonsalo Iguain u 31. i Paulo Dibala u 57. minutu, dok je četvrti gol pripisan golmanu domaćina Adrijana Samperu.

U poslednjem meču večeri, Sevilja je na 'Ramon Sančes Pichuanu' bila bolja od Olimpika iz Liona pogotkom Visana Ben-Jadera u 62. minutu. Lukas Vijeto promašio je potom penal u 69. minutu, ali su Andalužani ipak sačuvali trijumf.

DortmundGOL – U uvodnih petnaest minuta nije bilo golova niti na jednom meču, da bi prvi do gola došao Real preko Kristijana Ronalda u 17. minutu. Međutim, pre 98. gola Portugalca u elitnom takmičenju domaćin je oštećen za penal, kada je upravo Ronalda pogodila lopta u ruku. S druge strane, Dortmund je kažnjen posle školske kontre Madriađana – Bejl je ostavio loptu petom do Ronalda, a ovaj je sa desetak metara zakucao u mrežu – 0:1.

ZagebGOL – Drugi gol večeri viđen je na Maksimiru, kada su u 24. minutu ogromnu grešku napravili Gordon Šildefeld i Leonardo Sigali, a Miralem Pjanić prihvatio poklon i samo ćušnuo loptu pored istrčalog Adrijana Sampera – 0:1.

Lester GOL – Samo šesdeset sekundi kasnije radovali su se i navijači Lestera. Rijad Mahrez je primirio dugu loptu na desnom krilu, driblingom izbacio čuvara i poslao je na drugu stativu, odakle je Islam Slimani lako sprovodi iza leđa Ikera Kasiljasa1:0.

LisabonGOL – Sporting je u 28. minutu krunisao bolju igru protiv Legije, kada se Kostarikanac Brajan Ruis najbolje snašao posle kornera i sa druge stative usamljen pogodio dalji ugao – 1:0.

Zagreb GOLŠildefeld je mogao da se iskupi u 27. minutu, ali je pogodio samo prečku gola Đanluiđija Bufona, da bi gosti četiri minuta kasnije duplirali prednost. Ponovo je ključan bio Miralem Pjanić, tačnije – ovoga puta je poslao sjajan centaršut, a Gonsalo Iguain postigao gol – 0:2.

Lisabon GOL – 'Lavovi' su do poluvremena još jače pritisli rivala, što im se isplatilo u 37. minutu. Adrijan Silva poslao je divan pâs u šesnesterac, a Bas Dost lepo ispratio i iz voleja pogodio za opušteniji pristup ostatku meča – 2:0.

Dortmund GOL – Tačku na prvo poluvreme, ali i sjajnih 45 minuta fudbala u Dortmundu, stavio je Pjer-Emerik Obamejang. Gabonac nije imao previše težak posao u 43. minutu, pošto je Kejlor Navas slobodnjak Gonsala Kastra odbio od Rafaela Varana, koji loptu stiže na liniji i izjednačava – 1:1.

Sevilja GOL – Prvi pogodak u nastavku viđen je u Sevilji, posle dobre akcije domaćina u 53. minutu. Lukas Vijeto spustio je loptu sa druge stative pored golmana pravo do Visama Ben-Jadera koji se bolje snalazi od dvojice čuvara i pogađa prazan gol – 1:0.

Kopenhagen GOL – Posle po dve dobre akcije u prvom poluvremenu, Kopenhagen stiže do prednosti u 54. minutu, ali golom defanzivca gostiju Stefana Dansvila, koji skreće centaršuta pored svog golmana – 1:0.

Zagreb GOL – Juventus je u 57. minutu i definitivno rešio pitanje pobednika na Maksimiru, pošto je Pablo Dibala poslao pravi projektil sa više od 30 metara – 0:3.

Kopenhagen PENAL – Mogao je domaćin samo šest minuta posle vođstva da poveća na 2:0, ali Ludovik Butel pročitao udarac iz penala Ludviga Augustinsona.

Kopenhagen GOL – Ipak, samo 120 sekundi posle promašenog penala, u 64. minutu Tomas Dilejni pogađa za 2:0, a Federiko Santander u 69. minutu za veliku prednost Kopenhagena – 3:0.

Sevilja PENAL – Mogla je i Sevilja do 2:0 iz penala, ali je u Andaluziji neprecizan bio Lukas Vijeto, poslavši loptu preko gola.

Lisabon IZMENA – Žorž Žezus uveo je Lazara Markovića u igru u 67. minutu umesto Bruna Sesara.

Dortmund GOL – BVB se značajno povukao u nastavku susreta, donekle i zbog veće agresivnosti protivnika, koji u 68. minutu ponovo stiže do prednosti. Ronaldo je izborio prekid i poslao loptu na drugu stativu, Karim Benzema pogodio je stativu i prečku, pre nego što se odbila do usamljenog Rafaela Varana na petercu – 1:2.

Moskva IZMENAZoran Tošić napustio je igru u 72. minutu i ustupio svoje mesto Bibrasu Natku.

Moskva GOL – Totenhem je napokon stigao do vođstva u Moskvi u 71. minutu – Erik Lamela proigrao je Heung-min Sona, a Južno Korejac pogodio bliži ugao gola Igora Akinfejeva 0:1.

Kopenhagen IZMENA – Centarfor reprezentacije Srbije Andrija Pavlović zamenio je strelca trećeg gola za Kopenhagen u 79. minutu.

Monako GOL – Delovalo je da samo u Kneževini neće biti pogodaka, ali je to promenio Havijer Ernandes Ćićarito u 73. minutu. Meksikanac je pažljivo pratio akciju svog tima i sa pet metara glavom doneo prednost 'Aspirindžijama' – 0:1.

Zagreb GOL – Veoma loše veče za Dinamo pred svojim navijačima kompletirao je golman Samper, lošom intervencijom posle šuta Danija Alvesa iz slobodnjaka, ali se mora istaći da je ona promenila pravac od živog zida – 0:4.

Dortmund GOL – Aktuelni prvak Evrope ni iz šestog pokušaja nije uspeo da slavi u Dortmundu, pošto je Andrea Širle fantastičnim udarcem u bliži ugao, posle prodora Antonija Purišića, u 87. minutu savaldao Kejlora Navasa i postavio konačan rezultat – 2:2.

Kopenhagen GOL – Pretposlednji gol večeri stigao nam je iz Danske, gde je Martijas Jergensen potvrdio izuzetno ubedljivu pobedu domaćina – 4:0.

Monako GOL – Leverkuzen je imao tri boda u džepu, ali je onda Kamil Glik u 94. minutu uhvatio odličan volej i naterao sve na stadionu da samo pogledom isprate let lopte ka mreži za vredan bod za 'Kneževe' – 1:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

12 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d