Nova vest
Fudbal

Nedelja, 25.09.2016.

14:23

Mihajlović srušio ’Vučicu’

Fudbalski klub Torino, koji predvodi srpski trener Siniša Mihajlović, ubedljivo je savladao Romu sa 3:1,u sedmom kolu Serije A.

Izvor: SM

Autor: SM

Mihajlović srušio ’Vučicu’
Getty Images

Golove za pobedničku ekipu postigli su Andrea Beloti i Jago Falke koji je bio dvostruki strelac na meču.

Jedini pododak za rimski klub postigao je legendarni Frančesko Toti iz penala, koji će ove nedelje napuniti jubilarni 40. rođendan.

Iako je ekipa Lučijana Spaletija bila favorit na ovom meču fudbaleri Torina su posle tri poraza zaredom uspeli da slave na domaćem terenu.

Prvi gol za Torino zabeležen je na startu utakmice, Beloti je u osmom minutu na centaršut Džoela Obija postigao udarac glavom. Samo četiri minuta kasnije, Edin Džeko je imao priliku da izjednači, ali je promašio veliki zicer i poslao loptu nekoliko centrimenta pored stative.

Nekoliko puta je reprezentativac Bosne i Hercegovine pokušavao da postigne gol, ali je Džo Hart bio odličan na golu.

U drugom poluvremenu viđena su čak dva penala i to u razmaku od dva minuta. Bruno Peres je napravio faul u šesnaestercu i sudija Paolo Tagliavento svirao je penal za ekipu Siniše Mihajlovića. Bviši napadač Rome Jago Falke bio je precizan sa bele tačke i povećao prednost na 2:0. Ipak, samo dva minuta kasnije sudija ponovo signalizira prekršaj, ovoga puta za ekipu iz Rima, a precizan je bio Toti koji smanjuje prednost na 2:1.

Međutim, konačnih 3:1, postavio je napadač Torina koji je primio loptu sa ivice šesnaesterca i golman 'Vučice' Vojšček Ščensni bio je nemoćan.

Srpski fudbaleri Saša Lukić i Adem Ljajić bili su na klupi Torina i nisu ulazili u igru.

Roma je posle tri vezane pobede doživela poraz i sada se nalazi na četvrtom mestu sa deset osvojenih bodova, dok je Torino osmi sa osam.

U sedmom kolu Roma će gostovati u Napulju, a Torino će na svom stadionu dočekati Fiorentinu.

Serija A, šesto kolo:

nedelja:
Torino – Roma 3:1
Beloti 8, Falkue 53 (p), 65 – Toti 55 (p
15.00 Đenoa – Peskara
15.00 Inter – Bolonja
15.00 Lacio – Empoli
15.00 Sasuolo – Udineze
20.45 Fiorentina – Milan
ponedeljak:
19.00 Krotone – Atalanta
21.00 Kaljari – Sampdorija
subota:
Palermo – Juventus 0:1
Goldaniđa 49 (ag)
Napoli – Kjevo 2:0
Gabijadini 24, Hamšik 39.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve