Nova vest
Fudbal

Subota, 24.09.2016.

20:15

Arsenalu dovoljno poluvreme, Čelsi nemoćan

Fudbaleri Arsenala pobedili su Čelsi sa 3:0 u šestom kolu engleske Premijer lige.

Izvor: MN

Autor: MN

Arsenalu dovoljno poluvreme, Čelsi nemoćan
EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Pobedu ekipi Arsena Vengera doneli su Sančes u 11, Volkot u 14. i Ezil 40. minutu. Arsenal je pobedio Čelsi na Emiratima prvi put posle pet godina u Premijer ligi.

„Tobdžije“ su vezale četvrtu pobedu i nalaze se na trećem mestu na tabeli sa 13 bodova, dok je Čelsi i treći meč u nizu bez trijumfa i pao je na osmo mesto sa 10 bodova.

Arsenal je bio bolji tokom celog meča i zasluženo stigao do važne pobede nad velikim rivalom, koji nije ozbiljnije zapretio, osim u poslednjih desetak minuta kada je pitanja pobednika već bilo rešeno.

Domaći su od starta nametnuli svoj ritam i poveli u 11. minutu, posle velike greške Kejhila koji je hteo da vrati loptu golmanu, ali je to učinio preslabo. Na pravom mestu se našao Čileanac i lako prebacio loptu preko Kurtoe.

Samo tri minuta kasnije prednost je duplirana. Sjanu akciju u šestanestercu odigrali su fudbaleri Arsenala, Ivobi je na desnoj strani dodao loptu ka Beljerinu, on iz prve prosledio pred peterac Čelsija gde je Volkot odmah šutirao i pogodio.

Arsenal je kontrolisao igru, stvorio dosta prilika, pa je i treći gol stigao do kraja prvog dela igre. U 40. minutu pogotkom je krunisana odlična saradnja Sančesa i Ezila. Domaći su bili u kontranapadu, Ezil je išao po sredini, pratio ga je Čileanac, dobio loptu na desnoj strani u akciji dva na dva, vratio loptu nemačkom reprezentativcu, a on volejom iz prve sa sedam-osam metara postiže pogodak.

Arsenal je mogao i do ubedljivijeg trijumfa, kada je u 28. minutu sprski fudbaler i kapiten Čelsija, Branislav Ivanović, na ivici kaznenog prostora faulirao Ivobija, posle duplog pasa sa Sančesom i opasnog napada "tobdžija". Slobodan udarac izveo je Sančes, šutirao je tik iznad živog zida, pa Matić izbacuje loptu van terena.

U drugom poluvremenu Arsenal je svesno prepustio posed Čelsiju koji i pored toga nije uspeo da stovri ozbiljniju priliku. Ekipa Arsena Vengera sporadično je pretila, ali nije uspela da zatrese mrežu.

Tek u poslednjih destak minuta Čelsi je zaigrao konkretnije, ali Arsenalova odbrana bila je sigurna na čelu sa golmanom Čehom među stativama.

Branislav Ivanović i Nemanja Matić odigrali su svih 90. minuta za ekipu Antonio Kontea.

Premijer liga – šesto kolo:

Mančester Junajted – Lester Siti4:1 (4:0)
Smoling 22, Mata 37, Rašford 40, Pogba 42 - Grej 59
Bornmut – Everton 1:0
Stanislas 23
Liverpul – Hal Siti 5:1
Lalana 17, Milner 30(p), 70(p), Mane 36, Kutinjo 52 – Mejler 51
Midlsboro – Totenhem 1:2
Gibson 65 - Son 7, 23
Stouk Siti – Vest Bromič Albion 1:1
Alen 73 - Rondon 91
Sanderlend – Kristal Palas 2:3
Defo 39, 60 – Ledli 61, Mekartur 76, Benteke 95
Svonsi Siti – Mančester Siti 1:3
Ljorente 13 – Aguero 9, 65(p), Sterling 77
Arsenal – Čelsi 3:0
Sančes 11, Volkot 14, Ezil 40

nedelja:
17.00 Vest Hem – Sautempton

ponedeljak:
21.00 Barnli – Votford

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve