Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.09.2016.

20:00

Tim slobodnih: Adebajor, Flamini, Mekses...

Prelazni rok zvanično je završen, ali neki slobodni igrači i dalje su na raspolaganju mnogim evropskim klubovima.

Izvor: SM

Autor: SM

Tim slobodnih: Adebajor, Flamini, Mekses...
Getty Images

Skaj sport je napravio tim od 11 fudbalera koji su postali slobodni igrači, a neki se mogu nazvati i veteranima.

Golman – Mark Švarcer

Možda vreme nije na strani 43-godišnjaka, ali je dokazao da je više nego sposoban jer je dobio poziv u vreme kada su njegovi vršnjaci daleko zagazili u penziju. U prošloj sezoni branio je za Lester Siti na šest mečeva i bio je jedan od najstarijih igrača koji su nastupali u Premijer ligi.

Odbrana – Martin Kaseres

Urugvajski odbrambeni fudbaler tokom svoje karijere igrao je u Barseloni, Sevilji i Juventusu. On je nadavno napustio italijanskog šampiona , gde je bio suspendovan zbog izazivanja automobilske nesreće u septembru 2015.

Odbrana – Filip Mekses

Tridesetčetvrogodišnji Francuz je svojevremeno bio ogroman talenat kada je igrao za Okser. Mekses je u Romi, zajedno sa Kristijanom Kivuom bio stub kluba, ali je pucanje ligamenata postala prva u nizu od mnogobrojnih povreda za ovog štopera.

Posle prelaska u Milana, iako je proveo više vremena u sobi za terapije nego na terenu, njegov volej protiv Intera prošle godine nominovan je za FIFA nagradu "Puškaš" za gol sezone.

Odbrana – Aleks

Aleks je napustio Milan posle dve godine provedenih u italijanskom klubu i imao je uspešnu karijeru u Evropi. Osvajao je ligaške titule sa PSV, Čelsijem i Pari Sen Žermenom.

Levo krilo – Džunior Ojle

Ojle traži buđenje karijere posle četiri godine provede u KPR, ali Kanađanin mora prvo da nađe klub. On je imao odličnu sezonu u Blekburnu, ali nije uspeo da se snađe u KPR.

Za kanadskog reprezentativca zainteresovani su Sanderlend, Bornmut i Svonsi.

Centralni vezni – Matje Flamini

U Arsenalu je zajedno sa Seskom Fabregasom činio sjajan vezni tandem, ali i sa 32 godine Flamini dokazuje da još može da bude radna mašina.

Između magije u Arsenalu i igre u Milanu, Francuz se 2013. vratio na Emirate. On je svakako dokazao svoju sposobnost u Premijer ligi i najverovatnije neće dugo biti bez kluba.

Centralni vezni – Raul Meireleš

Bivši reprezentativac Portugala imao je uspešne epizode u Liverpulu i Čelsiju, ali su ga povrede zaustavile u daljoj karijeri.

Tridesetdvogodinjak je za Fenerbahče potpisao u septembru 2012, a naredne sezone osvojio je titulu šampiona Turske.

Desno krilo – Stefan Sesenjon

Sesenjon je napustio Vest Bromvić pošle sezone zajedno sa Viktorom Aničebeom. On je u VBA došao iz Sanderlenda za rekordan transfer i u dresu VBA postigao osam golova.

Napad – Niklas Bentner

Bentner je posle odlaska iz Arsenala dve godine proveo u Verderu iz Bremena. Njegovi nastupi u dresu ’Tobdžija’ i nemačkog kluba bili su prolazni i često je bio na meti kritičara, ali je uspeo da obori svoj lični rekord golovima.

On je u dresu reprezentacije Danske na 72 utakmice postigao 29 golova. Ipak, za ovog 28-godišnjaka je vreme na njegovoj strani, a videćemo koja će njegova sledeća destinacija biti. Ipak je on "Lord".

Napad – Viktor Aničebe

Nigerijski reprezentativac ove godine je napustio Vest Brom, pošto je došao iz Evertona 2013. Sada, bivši fudbaler VBA je u potrazi za drugim klubom i tokom tri sezone na 61 utakmici upisao je devet golova.

Napad – Emanule Adebajor

Nije bilo mnogo zainteresovanih klubova za ovog napadača jer i njegov rezultati u bivšem klubu nisu bili tako dobri.

On je u dresu Kristal Palasa u prošloj sezoni na sedam mečeva postigao samo jedan gol. Negovi zahtevi o plaćanju mogu biti prepreka za zainteresovane klubove, kao Fulam koji je želeo da ga dovede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve