Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.09.2016.

18:42

De Laurentis: Od sad klauzula samo za strance

Aurelio de Laurentis naučio je veliku lekciju na transferu Gonsala Iguaina u Juventus i to će iskoristiti u budućnosti.

Izvor: AK

Autor: AK

De Laurentis: Od sad klauzula samo za strance
Foto: Getty images

Napoli je morao da proda svog najboljeg igrača najvećem rivalu jer je Juve aktivirao otkupnu klauzulu iz ugovora vrednu 90 miliona evra.

Zbog toga je Napoli ovog leta u sve nove ugovore takođe uneo otkupne klauzule, ali "odgovorajućeg" iznosa uz jednu novinu.

"Naučili smo lekciju sa Iguainom. Taj incident je iznervirao mnoge ljude. Ali kao što se kaže, nikad nije kasno da se nauči nešto novo. Sada znamo da ćemo igrače prodati za odgovorajuću cenu. Skoro svi ugovori koje smo sastavili ovog leta imaju odgovorajuću klauzulu, ali koja se onosi samo na strane zemlje", rekao je De Laurentis, predsednik Napolija.

Nakon što je otišao Iguain, spekulisalo se da Napoli pokušava da vrati Edinsona Kavanija, ali je Urugvajac ostao u Pari Sen Žermenu.

"Pročitao sam mnogo glupih stvari. Dao sam sebi slobodu da pozovem i proverim da li je Kavani slobodan da ide, a oni su mi rekli "apsolutno ne", da je čvrsto vezan za klub. Ali drago mi je, da "Matadora" i dalje dovode u vezu sa našim lepim gradom", istakao je De Laurentis.

Napoli je kao zamenu za Iguaina doveo 22-godišnjeg Poljaka Arkadijuša Milika iz Ajaksa za oko 35 miliona evra, dok je za 14 miliona iz Udinezea stigao vezista Pjotr Zjelinski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve