Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.09.2016.

16:33

Favorit za predsednika UEFA zalaže se sa reg. ligu

Glavni favorit za novog predsednika UEFA, predsednik Fudbalskog saveza Slovenije Aleksandar Čeferin veliki je pobornik regionalne lige.

Izvor: AK

Autor: AK

Favorit za predsednika UEFA zalaže se sa reg. ligu
Foto: EPA/IGOR KUPLJENIK

Već godinama se povremeno spekuliše o novom zajedničkom takmičenju klubova iz bivše Jugoslavije, ali i ostatka regiona, međutim to je za sada samo ideja.

"Razgovarali smo o regionalnoj ligi i ona ne bi bila umesto nacionalnih liga. Oni klubovi koji ne prođu u evropskim takmičenjima do nove godine, od nove godine igrali bi tu regionalnu ligu i kao nagrada bio bi ulazak u Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Bio bi interes klubovima da igraju u tom takmičenju. Svi smo protiv toga što se događalo u košarci, kada se regionalna liga igrala umesto nacionalnih. To bi uništilo nacionalne fudbalske lige u regionu. Mislim da naša ideja nije loša, ali morala bi biti u organizaciji UEFA", rekao je Čeferin u intrevjuu za agencju Anadolija.

Čeferin ima podršku oko 30 nacionalnih saveza članova UEFA, a za izbor na mesto prvog čoveka kontinentalne kuće fudbala potrebno mu je najmanje 28 od 55 glasova na Kongresu UEFA 14. septembra u Atini.

"Za sada izgleda sve dobro. Javnu podršku dao mi je i Fudbalski savez Mađarske. U narednim danima očekujemo još javne podrške. Bitno mi je da sam novi kandidat u UEFA i nemam šta ponuditi za protivuslugu. Ostalu dvojicu kandidata javno su podržali do sada samo njihovi savezi”, rekao je Čeferin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve