Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.09.2016.

16:00

Buvljak: Real zatajio, ali rekordi su padali

Odavno ne postoje granice kada su u pitanju fudbalski transferi, pa je iza nas još jedno leto koje će ostati upamćeno po njima.

Izvor: AK

Autor: AK

Buvljak: Real zatajio, ali rekordi su padali
Foto: Getty images

Iako je većina menadžera skoro uglas vikala "Ovo je ludo, ludo, nenormalno", retko koji je odoleo velikoj potrošnji.

Drugi put u poslednje tri godine jedan igrač je plaćen više od 100 miliona evra, a prvi put u ovom veku rekordan transfer nije napravio Real Madrid.

Još od prelaska Ernana Krespa u Lacio iz Parme za 35,5 miliona evra 2000. godine, prvi put je neki drugi klub pomerio granicu.

Posle višemesečne sage i mnogobrojnih spekulacija, Pol Pogba se konačno vratio na Old Traford, a Mančester Junajted platio je Juventusu 105 miliona evra.

Da je "Stara dama" napravila verovatno najbolji posao veka pokazuje činjenica da je dovela Francuza upravo iz Junajteda 2012. godine za svega oko dva miliona!

Tako je Pogba postao najveća zvezda leta 2016, koje je za razliku od prethodnih godina delovalo znatno mirnije i "bezbrižnije" kada su u pitanju "blokbasteri".

Međutim, u svega nekoliko dana dogodila su se dva transfera na granici od devetocifrene sume, jer je Juventus novac od Pogbe iskoristio za dovođenje Gonsala Iguaina.

Više o proteklom transfer roku u našoj TEMI.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve